Pyhärannassa suljettu päiväkoti korona-altistumisten vuoksi

0
Koronan ilmaantuvuusluvut ovat yhä korkeat.

Pyhärannan kunnan Päiväkoti Satakielen toiminta on suljettu toistaiseksi henkilökunnan korona-altistumisen vuoksi. Varsinaista koronatartuntaa päiväkodissa ei vs. kunnanjohtaja Harri Hiitiön mukaan ole ainakaan toistaiseksi todettu.

– Kyse on nyt altistumisista ja nyt odotetaan koronavirustestien tuloksia ja edetään normaalien varokäytäntöjen mukaan.

Hiitiö muistuttaa, että ohjeistus toimenpiteisiin tulee terveysviranomaisilta.

– Ohjeiden mukaan sitten päätetään menettelytavat muun muassa mahdollisista karanteeneista ja muista, kunhan tosiaan saadaan testien tulokset.

Hiitiö kertoo, että Ihodessa sijaitsevan päiväkodissa hoidossa oleville lapsille on nyt järjestetty varahoitopaikkoja.

PYHÄRANNAN kunta nousi tällä viikolla koronakartalle, kun pyhärantalaisten koronatartunnat ylittivät viiden tartunnan rajan. Suomessa ei ole julkaistu koronalukuja niistä kunnista, joissa todettujen tapausten määrä jää alle viiden.

Hiitiö muistuttaa, että Pyhärannassa koronatilanne on ollut toistaiseksi maltillinen.

– Oikeastaan yllättävänkin pitkään olemme aivan muutamalla tautitapauksella selvinneet.

Nyt koronatapaukset ovat naapurikunnissakin yleistyneet, joten Pyhärannan virustartunnat heijastelevat yleistä tilannetta. Keskiviikkoiltapäivään mennessä Pyhärannassa on varmistunut kaikkiaan kuusi koronatapausta.

– Toivottavasti tartunnat pysyisivät nyt maltillisina ja tilanne rauhallisena. Ja toivottavasti koronarokotteita saataisiin pikaisesti, sitä odotetaan niin Pyhärannassa kuin muuallakin.