Rauman koronatilanne huononee – kuntalaisten toivotaan pysyvän lomillakin Raumalla tai Satakunnassa

0
Laitilan kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen palkittiin yritysystävällisestä toiminnasta.

Raumalla todettujen koronatartuntojen määrä on viime viikkoina kasvanut merkittävästi. Erityistä huolta herättää koronaviruksen herkästi tarttuvien muuntovirusten mahdollinen leviäminen.

– Olemme kaupungin johdossa hyvin huolestuneita Rauman huononevasta ja nopeasti muuttuvasta koronatilanteesta, kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen painottaa.

Lähes kaikkien tartuntojen lähteet on vielä pystytty selvittämään. Kotimaisten tartuntojen määrä on lisääntynyt selvästi. Tartuntoja ja joukkoaltistumisia ovat lisänneet muun muassa maskien käytöstä lipsuminen, turvavälien unohtaminen sekä työpaikkojen löystyneet kahvihuone- ja tapaamiskäytännöt.

– Tällä hetkellä näyttää todennäköiseltä, että mikäli kaikkia varotoimia ei noudateta, joudutaan uudelleen takaisin kiihtymisvaiheeseen, Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Uusitalo-Seppälä toteaa.

Satakunnassa päästiin tammikuussa takaisin perusvaiheeseen, jossa tartuntojen määrä on alhainen. Nyt tartunnat ovat jälleen lisääntyneet.

– Talvilomakauden lähestyessä kaupungin johto toivoo raumalaisten pysyvän lomillaankin vain Rauman ja Satakunnan alueilla, Johanna Luukkonen sanoo.