Tästä se alkaa – Laitilan ensimmäinen koronavirusrokote annettiin infektiopoliklinikalla työskentelevälle hoitajalle

0
Laitilan ensimmäisen koronarokotteen sai infektiovastaanotolle työskentelevä sairaanhoitaja Hanna Vaaraslahti. Rokotteen antoi työterveyshoitaja Sinikka Rekola Laitilan Työterveydestä.

Laitilan Työterveydessä tehtiin keskellä päivää pieni pala paikallista historiaa, kun Laitilan ensimmäinen koronavirusrokote pistettiin. Rokotettavana oli Laitilan terveyskeskuksen lääkäreiden vastaanotolla työskentelevä Hanna Vaaraslahti . Hän on työskennellyt paljon infektiopoliknikalla ja ottanut koronanäytteitä.

– Rokotteesta ei tullut mitään tuntemuksia. Hyvältä tuntuu, Vaaraslahti kommentoi rokotuksen jälkeen.

Hän toivoo, että rokotuksia voitaisiin mahdollisimman pian antaa myös riskiryhmiin kuuluville.

– Jos se tilanne lähtisi siitä pikkuhiljaa normalisoitumaan.

Työterveyshoitaja Sinikka Rekola Laitilan Työterveydestä antoi Vaaraslahdelle rokotteen.

– Tänään tulee vielä kaksitoista ja huomenna perjantaina yksitoista rokotettavaa, Rekola kertoo.

Laitilassa tavoitellaan, että jatkossa voitaisiin rokottaa noin kolmekymmentä henkilöä viikossa. Rokotukset aloitetaan sosiaali- ja terveysalalla työskentelevistä, joiden rokottamisesta vastaa Laitilan Työterveys. Kun rokotukset laajenevat riskiryhmään kuuluviin, rokotuksia alkavat antaa myös kaupungin terveydenhoitoalan työntekijät.

Ylilääkäri Tuuli Kuisma kertoi Laitilan Sanomille tiistaina, ettei rokotukseen saapuville lähetetä henkilökohtaista kutsua, mutta niistä tiedotetaan erikseen. Julkisuudessa on kuitenkin ennakoitu, että massarokotusten aika ei ole vielä lähitulevaisuudessa. Syynä ovat rokotevalmistajan toimitusvaikeudet.

Laitilan lukio aloittaa kevätlukukauden lähiopetuksessa – Aluehallintovirasto: Kokoontumisrajoitukset jatkuvat helmikuulle


Laitilan kaupunki tiedottaa, että Laitilan lukio aloittaa kevätlukukauden lähiopetuksessa ja siirtyy mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan hybridiopetukseen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronatyöryhmän suosituksen mukaisesti.

Ylä- ja alakoulussa lähiopetus jatkuu. Henkilökunnan tulee käyttää kasvomaskeja tai visiirejä aiemman suosituksen mukaisesti. Ruokailutilanteisiin tullaan kiinnittämäään erityistä huomiota altistustilanteiden välttämiseksi. Myös yläkoulun kasvomaskisuositus jatkuu.

Osallistujarajoitukset jatkuvat


Aluehallintovirasto tiedotti torstaina, että yleisötilaisuuksien osallistujarajoitukset jatkuvat ja ovat voimassa 10.2. asti. Määräys koskee myös rajatussa ulkotilassa järjestettäviä tapahtumia. Tapahtumia järjestettäessä tulee noudattaa erityistä huolellisuutta maskien käytössä ja turvaväleissä.

Laitilan kaupunki suosittaa, että kaikkien toimijoiden kulttuuritilojen ja museoiden asiakasmäärää rajoitetaan siten, että niissä on kerralla korkeintaan kymmenen henkilöä.

Laitilan kaupungin kokous- ja kokoontumistilat suljetaan kaikelta muulta toiminnalta paitsi lasten ja nuorten harrastetoiminnalta sekä kaupungin virallisten toimielinten kokouksilta. Näissä tiloissa on aikuisten käytettävä kasvomaskia ja huolehdittava turvaväleistä sekä käsihygieniasta.

Kirjasto ja Nuokkari pysyvät auki


Kirjastossa saa jatkossakin olla korkeintaan kymmenen henkilöä kerrallaan. Lisäksi kävijöille suositellaan ainoastaan lyhytkestoista asiointia.

Nuokkari pysyy avoinna, mutta siellä huolehditaan korostetusti turvaväleistä ja käsihygieniasta. Nuokkarissa on käytettävä kasvomaskia. Jos nuorella ei ole maskia, sen saa Nuokkarilta.

Aikaisemmin Vakka-Suomen kansalaisopisto on jo tiedottanut, että sen kevätlukukausi alkaa vasta 25.1.

Liikuntapaikat pysyvät sulejttuina 24.1. asti. Alle 20-vuotiaiden harjoittelu on mahdollista, jos se voidaan toteuttaa turvavälein ja ilman lähikontaktia.

Ulkoliikuntapaikat pysyvät avoimina omaehtoista liikkumista varten.