Vakka-Suomeen rakennetaan makureittiä – Sovellukseen halutaan lähiruokatuottajia, suoramyyntipisteitä, tilapuoteja ja kahviloita, tai mitä ikinä keksiikään

0
Hankkeessa on ideoitu mukaan kahviloita, jotka tarjoavat eväät ja vinkkaavat paikallisista luontokohteista. Arkistokuva: Jori Liimatainen

Vakka-Suomen alueelle on hankittu lisenssi reitistösovellus Citynomadiin, jolle on tarkoitus rakentaa vakkasuomalainen makureitti. Käytännön tiedonkeruusta vastaa Kuluttajat ruokatalouden keskiössä -hanke.

Yritykset sijoitetaan sovelluksen kartalle. Kunkin karttapisteen kohdalle linkitetään yrityksen tiedot, tuotteet, aukioloajat ja kuvamateriaalia.

– Tavoite on saada kartalle etenkin lähiruokatuottajia, suoramyyntipisteitä, tilapuoteja, tehtaanmyymälöitä, paikallisia raaka-aineita suosivia kahviloita ja ravintoloita, mitä ikinä vakkasuomalainen makureitti -teeman alle sopiikaan, Heidi Jaakkola Ukipoliksesta kertoo.

Näitä ovat esimerkiksi kahvilat, jotka voisivat tarjota vaikka luontopolkukierrokselle myytäviä eväspaketteja. Samalla voisi tuoda esiin paikallisia luontokohteita.

– Kalastajat voivat tarjota turisteille mahdollisuutta hypätä veneen kyytiin ja lähteä opastetulle kalastusreissulle. Mielikuvituksen saa antaa laukata vapaasti, mutta kytkös paikalliseen ruokaan ja raaka-aineisiin tulee jokaisesta karttapisteestä käydä ilmi.

Reitillä mukana olosta veloitetaan vuosittain pieni maksu, jolla katetaan sovelluksen jäsenyys- ja ylläpitokulut.

– Tavoite on, että reitille saadaan monia mielenkiintoisia kohteita, joista matkailijat niin läheltä kuin kaukaa voivat valita itseään sillä hetkellä lähimpänä sijaitsevat kiinnostavimmat kohteet, tai suunnitella pidempää kierrosta kautta koko Vakka-Suomen.

Yritysten tulee sijaita Kustavin, Laitilan, Pyhärannan, Taivassalon, Uudenkaupungin tai Vehmaan alueella.

– Tiedonkeruu alkaa heti, ja tavoite on että maaliskuussa olisi jo reitti valmiina julkaistavaksi.

Kohteita sovellukseen voidaan lisätä myös myöhemmin lisää.

– Mutta mitä useampi siinä on alusta asti mukana, sitä houkuttelevampi siitä käyttäjille saadaan. Tehdään yhdessä hieno kokonaisuus.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen mukaan sovellukseen: Heidi Jaakkola KulTa – Kuluttajat ruokatalouden keskiössä -hanke puh. 044-7732212 heidi.jaakkola@ukipolis.fi