Valmet Automotiven Uudenkaupungin akkutehtaalle toinen asiakassopimus – 200 tuotantohenkilön rekrytoinnit akkutehtaalle aloitetaan keväällä

0
Valmet Automotive panostaa sähköiseen liikenteeseen. Kuva: Valmet Automotive

Valmet Automotive on allekirjoittanut toisen akkujärjestelmien valmistussopimuksen Uudenkaupungin akkutehtaalle. Valmet Automotiven mukaan asiakas on merkittävä autoteollisuuden toimija, mutta sopimuksen yksityiskohtia ei voida vielä julkistaa.

Uudenkaupungin akkutehtaan rakennustyöt edistyvät suunnitelmien mukaisesti. Akkutehtaan tuotanto käynnistyy vuoden loppupuolella. Noin 200 tuotantohenkilön rekrytoinnit tuotantoon aloitetaan keväällä.

Akkutehtaan jo käynnistyneissä rakennustöissä aiemmin autonvalmistukseen käytettyjä tiloja muutetaan akkuvalmistuksen tarpeisiin sopiviksi. Jo olemassa olevien sisätilojen muutostöiden lisäksi tehdasrakennusta laajennetaan.

Uudenkaupungin akkutehdas täydentää Valmet Automotiven Salon akkutehdasta. Salon tehdas keskittyy autoteollisuuden 48V akkujärjestelmiin, mutta voi jatkossa laajentaa tuotantoaan myös työkoneiden akkuihin. Valmet Automotive on jo yksi maailman johtavista akkujen sopimusvalmistajista vuosittaisella satojen tuhansien akkujen valmistuskapasiteetillaan.

– Uudenkaupungin akkutehdas tulee valmistamaan korkeajänniteakkuja ja akkumoduuleja myös täyssähköautoihin. Tehdas on keskeinen osa Valmet Automotiven akkujärjestelmästrategiaa, ja se tarjoaa huomattavia synergiaetuja autonvalmistuksen kanssa, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Akkutehtaan rakentaminen Uudenkaupungin autotehtaan yhteyteen mahdollistaa auton- ja akkuvalmistuksen liiketoimintalinjojen aiempaa läheisemmän yhteistyön. Esimerkiksi tukitoiminnoissa, kunnossapidossa ja logistiikassa tiimit voivat tukea molempia liiketoimintalinjoja.

TAUSTAA:

  • Valmet Automotivella on kaksi valmistussopimusta Uudenkaupungin akkutehtaalle.
  • Sopimukset turvaavat autotehtaan mukaan työllisyyden vuosiksi eteenpäin.
  • Useita asiantuntijoita ja tehtaan johtohenkilöitä on jo rekrytoitu.