Jyskeelle tasapeli ja voitto – Korona muutti kotipelin vieraspeliksi

0
Jyske ei voi tällä hetkellä pelata kotipelejä, kun oma halli on koronarajoitusten takia suljettu. Arkistokuva: Jane Iltanen

Ari Anteroinen

Laitilan Jyskeen naiset jatkoivat viikonloppuna ringeten SM-karsintasarjan otteluitaan. Laitilan tiukennetut koronarajoitukset sekoittivat sarjaohjelmaa.

Lauantaina Jyske kohtasi ohjelman mukaan Helsingin vieraskentällä. Ottelu päättyi tasan 2–2.

– Lauantain peli oli odotetun kova. Helsinki on aina ollut hyvin luisteleva joukkue ja sieltä löytyy kovia maalintekijöitä. Tähän piti pystyä myös meidän vastaamaan, kommentoi Jyskeen valmentaja Marlena Kuusisto.

– Laukauksien laadut olivat lauantaina hieman heikommalla tasolla ja emmekä saaneet rengasta maalille asti.

Onneksi Jyskeen maalivahti Maria Perkkola oli useasti juurikin siellä missä kuului, ja peli päättyi tasan. Laitilaisille tuli tärkeä piste sarjataulukkoon.

Sunnuntain peliin lähdettiin hiukan eri suunnitelmissa.

– Tarkoituksena oli pelata kotona Järvenpään Haukkoja vastaan, mutta yllättävät ratkaisut hallin sulkemisesta pakottivat meidät siihen tilanteeseen, että lähdimme pelaaman pelin Järvenpäähän, kertoi Kuusisto.

Laitilan halli on kiinni kaksi viikkoa, mutta Jyskeen pelien jatkosta ei vielä osaa sanoa.

– Ensi viikon sunnuntaina olisi kotipeli. Missä se sitten pelataan, on vielä selvityksessä, Kuusisto totesi.

Karsintasarja on kolminkertainen.

Sen jälkeen sarjan ykkönen ja nelonen sekä kakkonen ja kolmonen kohtaavat. Näistä pareista voittajat nousevat SM-sarjaan.

Sunnuntain pelistä valmentaja Kuusisto totesi vielä, että Jyske oli vähän huonolla jalalla liikkeellä.

– Sitä huomasi, että selvästi kova Helsinki-peli sekä kahden bussimatkan jalat olivat kentällä. Viimeisessä erässä vedot löysivät sinne minne piti, ja tärkeät kaksi pistettä saatiin.

Peli Järvenpäässä päättyi Jyskeen voittoon 2–6.