Jyskeen kiekkoilijat luopuvat sarjasta– Realiteetit puolsivat kovaa päätöstä

0
Pasi Saarela toimii Jyskeen edustusjoukkueen valmentajana myös tällä kaudella.

Ari Anteroinen

Laitilan Jyskeen miesten 2. divisioonaa pelaava jääkiekkojoukkue ilmoitti sunnuntaina joukkueenjohtaja Jani Pihalan sanoin sosiaalisessa mediassa, että joukkue hakee sarjasta luopumista. Jos näin tekee ennen helmikuun loppua, se onnistuu ilman erillisiä kuluja.

Kovan päätöksen takana on tietenkin koronarajoitusten värittämä kausi, mikä on vaikuttanut moneen asiaan.

Pihala oli kirjannut somepäivitykseen ratkaisun syiksi pitkän listan:

– Mahdollisuus luopua ilman sanktiota, Varsinais-Suomen kehno koronatilanne sekä se, että joukkue on ollut kolme kuukautta ilman yhteisharjoittelua, mikä osaltaan lisää loukkaantumisriskiä.

Osa sarjan joukkueista luopui jo tammikuussa, eli sarjasta tuli minisarja.

Sarjasta luopuminen ei tule vaikuttamaan ensi kauteen, vaan Jyske saa jatkaa tuhkimotarinaansa 2. divisioonassa.

– Maaliskuussa ei pelaamaan oltaisi päästy, jos myöhemminkään, ounastelee Pihala.

Jyskeen jääurheilujaoston puheenjohtaja Juha Kiviö on samoilla linjoilla:

– Tällä hetkellä sarjan sairaanhoitopiirien rajoitukset jatkuvat maaliskuun lopulle. Pienten seurojen jäähallien mahdollisuudet jatkaa jäävuoroja pitkälle kevääseen on sellainen laskutoimitus, että sitä ei ole järkevä toteuttaa.

Juha Kiviö tietää, että sarjasta luopuminen on joukkueelle ja seuralle vaikea päätös.

– Mutta tilanteet tunnistaen tämä oli ainoa vaihtoehto. Terveysturvallisuus on isossa roolissa, Kiviö toteaa.

Hän lähtee kertaamaan varsin erikoista kautta.

– Seuralla ja joukkueella oli kauteen lähdettäessä nälkää riittävästi koronaepidemian keskeytettyä maaliskuussa 2020 2. divisioonan finaalit kuin käsijarrusta vetäen. Se oli toki ilman muuta oikea toimintamalli siinä tilanteessa. Joukkue uusiutui jonkin verran ja valmennusvastuuseen saatiin Saarelan Pasi . Sarjaa ehdittiin pelata 11 ottelun verran ja joukkueen pelit sujuivat kohtuullisen mallikkaasti, kunnes korona jälleen keskeytti sarjatoiminnan.

Kiviön ja Pihalan mukaan nyt on aika suunnata edustusjoukkueen osalta katseet tulevaan kauteen.

– Toivotaan, että kaikki yhdessä otamme 6–0 -voiton tästä vaikeasta vastustajasta, koronasta, kevään ja kesän aikana ja syksyllä päästään niin omat juniorit, kuten myös edustuskiekko, nauttimaan jääkiekosta isolla sydämellä, pukee Kiviö toiveet sanoiksi.

Juha Kiviö myöntää, että raskaita aikoja on jääurheilussa eletty.

– Kaupungin kanssa on ollut pientä vääntöä ja sitten on yritetty löytää jääaikaa lähialueilta. Lisäksi on huoli, miten junnusarjojen kanssa käy. Onneksi junnut pääsivät taas treenaamaan ja hallilla on ollut hienoa nähdä iloisia ilmeitä.

Ensimmäistä kauttaan Laitilan Jyskeen miehiä valmentaneen Pasi Saarelan mieli on positiivinen, vaikka totta kai kauden jääminen kesken harmittaa. Valmentaja kyllä ymmärtää päätöksen perusteet ja on niistä täysin samaa mieltä.

– Viime perjantaina juuri juttelimme joukkueen kesken. Ei meillä ole ollut järkeä hakea jääaikaa jostain Säkylästä tai Raisiosta. Tällä sarjatasolla toimitaan kuitenkin harrastuspohjalta, muistuttaa Saarela.

Pelaajilla on myös työ- ja opiskeluvelvoitteita.

Saarela kehuu joukkuettaan:

– Siinä on nuoria ja innokkaita pelaajia, jotka toivottavasti jatkavat ensi kaudellakin.

Pasi Saarela kertoo lähteneensä valmennuspestiin keväällä hyvillä mielin.

– Joukkueen kanssa oli positiivinen fiilis ja hyvä meininki.

Entä jatko?

– En näe mitään syytä, miksi en lähtisi uudelleen mukaan, jos vain seuralle sopii.