Koulukujan pysäköintialue rajattiin vain julkisen liikenteen käyttöön – Vanhempia ohjeistetaan jättämään lapset monitoimihallin isolle parkkialueelle

0
Arkistokuva

Tekninen valiokunta linjasi, että jatkossa myös Kappelimäen koulun viereinen Koulukujan pysäköintialue rajataan vain julkisen liikenteen käyttöön arkisin kello 7–16. Esikoululaisten lasten kuljetus sallitaan edelleen poikkeusluvin.

Vanhempia kehotetaan jättämään lapset monitoimihallin isolle parkkialueelle, josta on matkaa koululle muutama sata metriä. Monitoimihallilta pääsee valaistulle kevyen liikenteen väylälle, josta on yhteydet kolmeen eri alikulkuun ja edelleen kouluihin. Ainoastaan Tuunantie pitää ylittää suojatien kautta.

Vanhempia kannustetaan opastamaan lapsia kulkemaan koulumatkansa itse, jolloin aamu- ja iltapäivien koulukuljetusruuhkat helpottavat.

Edellisessä teknisen valiokunnan kokouksessa valiokunta rajoitti Eurantien pysäkin liikennettä, että sen käyttö on sallittua vain julkiselle liikenteelle. Päätöksestä tehtiin oikaisuvaatimus, joka kuitenkin hylättiin keskiviikkoisessa valiokunnan kokouksessa.

Molempia pysäkkejä koskevat muutokset johtuvat tarpeesta parantaa liikenneturvallisuutta.