Kappelimäen koulun kirjasto sai kasapäin uusia kirjoja

0
Anna-Kaisa Nieminen, Hannakaisa Niela-Vilen, Annika Mattila ja Ilkka Vuorela tutkivat innolla kirjalaatikoiden sisältöä. Kuva: Ossi Nyström

Ossi Nyström

Kappelimäen koulun kirjastoon saatiin keskiviikkona laatikkokaupalla tuoretta luettavaa, kun vanhempainyhdistys luovutti kirjastolle yli 150 uutta kirjaa. 2000 euron kirjahankinnan mahdollistivat Hiekan Säätiö, jota luovutustilaisuudessa edusti Pekka Kuusisto , sekä Laitilan Säätiö, jota edusti Ilkka Vuorela. Puheenjohtaja Anna-Kaisa Nieminen ja Hannakaisa Niela-Vilen luovuttivat kirjat vanhempainyhdistyksen puolesta lahjoituksen vastaanottaneelle rehtori Annika Mattilalle.

– Mietittiin, että miten vanhempainyhdistys voisi olla koululaisten tukena ja koululaisten arjessa mukana koronasta huolimatta. Jossain hallituksen kokouksessa tuli puheeksi, että ei olla haettu ennen lahjoituksia ja nyt voitaisiin tässä kohtaa koittaa. Idea kirjaston kehittämisestä tuli koulusta, Nieminen kertoi.

Hakemukset laitettiin vireille marraskuun loppupuolella.

– Iloksemme molemmat säätiöt lähtivät hankkeeseen mukaan. Sitten oltiin vielä Annikan kanssa tapaamisessa, käytiin katsomassa mitä kirjastossa jo on ja kuultiin koulun toiveita.

Oppilaiden käyttöön tarkoitetut kirjat koostuvat kolmesta kirjasarjasta, joita koko luokka voi lukea yhtäaikaa. Lisäksi mukana on lukuisia sekä kirjastossa luettaviksi että pulpettikirjoiksi soveltuvia uutuus- ja toivekirjoja.

– Kerroin että mitä kirjoja tai kirjasarjoja menee eniten lainaan, ja niitä pyrittiin ottamaan mukaan myös. Sitten opettajat kysyivät oppilailta toiveita. Erityisesti Nolo elämäni ja Neropatin päiväkirja -sarjat olivat toivottuja, Annika Mattila valotti.

Tarjoukset kirjahankinnan toteuttamisesta pyydettiin lähiseudun kirjakaupoilta.

– Uudenkaupungin Info oli heti mielissään mukana ja heillä oli vähän kytköksiäkin Laitilan suuntaan kauppiaan perheen puolesta, niin saatiin vähän paikallisuuttakin tähän mukaan, Nieminen kertoi.

Kappelimäen koulu on kiitollinen saamastaan lahjoituksesta.

– Mahtavan iso kiitos sekä molemmille säätiöille että vanhempainyhdistykselle. Tästä asiasta iloitaan pitkään, Mattila riemuitsi.

– Me olemme tukeneet paljon liikuntavälineissä, soitinhankinnoissa ja muilla taiteen ja harrastamisen alueilla, joten hienoa, että voitiin olla nyt tukemassa myös heitä, jotka tykkäävät lukemisesta, Anna-Kaisa Nieminen totesi.

Saattaa olla, että kirjalahjoituksille tulee vielä jatkoakin.

– Hiekan Säätiön tarkoituksena on tuottaa kulttuuria kuntalaisille ja nuorisolle ja niin edespäin, joten jos tarvetta on, niin uskon että säätiön hallitus suhtautuu hyvin myötämielisesti, kun laittaa vaan uutta hakemusta tulemaan. Hyvin harva anomus palautuu. Yleensä jos näin käy, niin se johtuu joko siitä, että anomus ei ole Laitilan alueelle sijoittuva tai sitten se ei ole yleishyödyllinen, Hiekan Säätiön asiamies Pekka Kuusisto totesi.