Ladulla riitti pitoa – Eskareiden kitkatestissä pahvin pala kulki mäenlaskussa vauhdikkaimmin

0
Jesper Karlström ja Isabella Ruotsalainen löysivät molemmat oman suosikkinsa kitkatestissä.

Kaksi eskaria tähyilee tarkkaavaisesti pellolle ja odottavat niin malttamattomana omaa hiihtovuoroaan, että puistelevat päätään, kun kysytään liikenisikö aikaa haastattelulle.

Osa Apilaniityn päiväkodin eskariryhmä Esikoista ja viskariryhmä Kimalaisista hiihtää pellolla kuin vanhat tekijät. Tämän ryhmän suksien luistosta ei huomaa sitä, että esimerkiksi viime talvena Laitilassa ei juurikaan sivakoitu.

Lämmin edellistalvi on kuitenkin voinut edesauttaa sitä, että kaikilla ei ollut omia suksia.

– Osalla lapsista oli omia suksia ja lisäksi saimme lainasuksia. Ja muutaman lapsen kanssa vuorottelimme, eskareiden opettaja Jemina Wallin kertoo.

Perjantaina hiihdettiin, mutta viikko sitten maanantaina eskarit tekivät virallisen kitkatestin. Wallin kertoo, että testi oli eskareiden opetusohjelmasta.

Ideana oli kokeilla, miten erilaiset laskuvälineet luistavat. Testissä kokeiltiin muun muassa pahvin palaa, muovipussia, haalareita ja kahvipusseista valmistettua liukuria.

– Aamulla jokainen sai arvioida asteikolla 1–5, miten mikäkin laskuväline luistaa. Sen jälkeen menimme mäkeen testaamaan, osuivatko arviot oikeaan.

Lopuksi käytiin yhdessä tulokset läpi ja katsottiin, mikä väline oli ollut nopein.

– Pahvin pala voitti äänestyksen, Isabella Ruotsalainen kertoo raadin tuloksen.

Kyseinen laskuväline oli ollut myös Isabellan oma suosikki. Jesper Karlström puolestaan piti eniten muovipussin luistosta.

Kumpikin valitsee kuitenkin vapaa-ajan mäenlaskuun mieluiten toiset laskuvälineet.

– Rattikelkka on paras, Jesper tietää.

– Mun suosikki on pulkka, Isabella kertoo.