Laitila aloittaa yli 85-vuotiaiden rokotukset ensi viikolla – Kahden viime viikon aikana on ollut neljä tartuntaa ja lisäksi yksitoista henkilöä on asetettu karanteeniin

0
Laitilan ensimmäinen koronarokote annettiin tammikuun alkupuolella.

Laitilan kaupunki aloittaa yli 85-vuotiaiden rokotukset ensi viikolla. Rokotteet annetaan ajanvarauksella. Koska rokotteita on tässä vaiheessa tarjolla vähän, kaupunki on itse yhteydessä niihin yli 85-vuotiaisiin, joiden vuoro on tulla rokotettavaksi.

Tämä tarkoittaa sitä, että yli 85-vuotiaiden kannattaa varautua siihen, että heitä voidaan lähiaikoina tavoitella. Se, ettei puhelimeen juuri oikealla hetkellä vastaa, ei tarkoita, että oma vuoro jäisi välistä.

– Mikäli henkilö ei heti vastaa, hänelle soitetaan useampaan kertaan, ylilääkäri Tuuli Kuisma kertoo.

Koronarokotteita on ensi viikolla jaossa 40–80. Määrän epävarmuus liittyy Kuisman mukaan siihen, että yhdestä pullosta saadaan 5–7 annosta riippuen tavasta, jolla rokote pullosta otetaan. Viikolla yhdeksän rokotteita on tulossa 126.

Kuisma muistuttaa ihmisiä, ettei rokotusaikoja ole toistaiseksi mahdollista varata puhelimitse vaan yhteydenotto tulee kaupungin puolelta. Lisäksi ihmisiltä toivotaan malttia, sillä terveyskeskuksen puhelinlinjat voivat olla ruuhkaisia.

Laitilassa on viimeisen kahden viikon aikana todettu neljä uutta tartuntaa. Karanteeniin on asetettu 11 henkilöä.

Kolmen tartunnan alkulähdettä ei ole voitu selvittää ja yksi on ollut jatkotartunta. Tällä hetkellä eristyksessä on edelleen kolme henkilöä.

Perjantaina Kuisma kertoi Ylelle , että yhteen Laitilan uusista tartunnoista epäillään liittyvän altistumisia työpaikalla ja mikäli näin on, kaikki työntekijät aiotaan testata.

Koronatartunnan saanut henkilö on ollut työpaikallaan, mutta Kuisman mukaan työpaikalla on asianmukaisesti suojauduttu, joten altistumisia ei syntynyt.

– Siellä on hyvin vahvasti otettu käyttöön erinäköiset suojaus- ja rajaustoimenpiteet, Kuisma kertoo.

Laitilassa on tähän mennessä todettu yhteensä 71 tartuntaa.

Pyhärannan tilastoihin merkittiin lauantaina yksi uusi tartunta. Pyhärannassa on tähän mennessä todettu 11 tartuntaa.

1. riskiryhmä

 

(18–69-vuotiaat)

elinsiirto tai kantasolusiirto

aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti

vaikea puolusjärjestelmän häiriö

vaikea krooninen munuaissairaus

vaikea kroonin keuhkosairaus

lääkehoitoinen kakkostyypin diabetes

Downin oireyhtymä (aikuiset)

Lähde: THL

Pyhärantalaisten yli 85-vuotiaiden ja ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvien rokotukset aloitetaan tällä viikolla

Uudenkaupungin yhteistoiminta-alue, johon Pyhäranta kuuluu, aloittaa yli 85-vuotiaiden ja heidän omaishoitajiensa rokotukset tällä viikolla. Yli 85-vuotiaiden lisäksi yhteistoiminta-alueella aloitetaan myös ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvien alle 70-vuotiaiden rokotukset.

Ajanvaraus avautui eilen 15.2. kello 12. Rokotusaika on mahdollista varata sähköisessä ajanvarauspalvelussa tai puhelimitse 02 4612 517. Pyhärannassa rokotuspaikkana toimii oma terveysasema.

Yhteistoiminta-alueelta muistutetaan, että rokotteita on edelleen niukasti ja lisää aikoja avataan sitä mukaan, kun rokotteita saadaan lisää.