Laitilalle ei myönnetty valtionavustusta kestävän liikkumisen hankkeeseen

0
Hinku-kuntiin kuuluva Laitila aikoo hakea valtionavustusta uudelleen ensi vuodelle kestävän liikkumisen edistämiseksi. Arkistokuva: Solina Saarikoski

Laitilan kaupunki osallistui Liikenne- ja viestintäviraston kestävän liikkumisen hankehakuun, jossa haettiin valtionavustusta tälle vuodelle. Avustusta haettiin kestävän liikkumisen suunnitelman laatimiseksi.

Tavoitteena kaupungilla olisi ollut yksin omalla autolla liikkumisen vähentäminen sekä joukkoliikenteen ja muiden liikkumismuotojen osuuden kasvattaminen. Kaupunki sai viime viikolla tiedon, että valtionavustusta ei ole myönnetty.

Harkinnanvaraista valtionavustusta hakevat useat tahot. Liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen Traficom tekee päätökset valtionavustusta saavista hankkeista vuosittain hakemusten sisällön ja lukumäärän perusteella.

Laitilan kaupunki aikoo hakea avustusta ensi vuodelle ja tehdä jo tämä vuoden aikana toimia edistääkseen asiaa. Kuntalaisten ajatuksia aiotaan kerätä liikkumisen kehittämisen tarpeista.