Laitilan ikäihmisiä muistettiin talkoovoimin niin leivonnaisilla kuin korteilla – Ystävänpäivä on sunnuntaina

0

Hyvän mielen leivontatalkoissa leivottiin iloa ikäihmisille ystävänpäivän alla. Tempauksen koordinoi Siskot ja Simot yhteistyössä Laitilan kaupungin ja Vanhaintuki ry:n kanssa. Siskot ja Simot kertoo verkkosivuillaan olevansa luovan välittämisen yhteisö ja keikkavapaaehtoisuuden edelläkävijä.

Tempauksen ideana oli viedä leivonnaisia palvelutaloissa asuville ikäihmisille, joile kasvokkaiset kohtaamiset eivät rajoitusten vuoksi onnistu.

– Vapaaehtoiset leipojat saivat osallistua makuhermoja kutkuttavaan tempaukseen toimittamalla leivonnaiset sovittuun paikkaan, josta ne jaettiin eteenpäin ympärivuorokautisen asumisen yksiköihin Koivukotoon, Kaukolankotiin ja Terveyskotiin, kertoo Hanna Raiskinmäki Terveyskodista.

Ikäihmisiä on muistettu myös Laitilan kaupungin ja Vanhaintuki ry:n toimesta Pähkinäpensaan ja Apilaniityn päiväkotien lasten askartelemilla ystävänpäiväkorteilla, joita jaettiin Laitilan kotihoidon, Koivukodon, Kaukolankodin ja Terveyskodin väelle.

– Pienet taiteilijat olivat tehneet upeita kortteja ikäihmisten iloksi.