Laitilan kaupunki luopuu voimakkaammista rajoituksista – Esimerkiksi kuntosalit avautuvat tiukoin turvaohjein

0
Arkistokuva

Laitilassa pahentuneen koronatilanteen vuoksi kaksi viikkoa voimassa olleet tiukemmat rajoitukset päättyvät huomenna perjantaina.

Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että 4.–9.-luokkalaiset palaavat lähiopetukseen hiihtoloman jälkeen. Tästä päivästä eteenpäin Laitilassa on voimassa samat leviämisvaiheen rajoitukset kuin muuallakin maakunnassa.

Koska Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri kevensi aikuisten liikuntaa koskevia suosituksia, Laitilan kaupunkikin avaa liikuntatilansa yksilölliselle liikunnan harrastamiselle, kuten kuntosaliharjoittelulle.

Kaupunki muistuttaa kävijöitä muun muassa vähintään kahden metrin turvaväleistä, liikuntalaitteiden pyyhkimisestä sekä kasvomaskin käytöstä yleisissä tiloissa sekä pukutiloista. Maskia suositelleen käytettäväksi myös liikuntasuorituksen aikana. Uimahalli pysyy edelleen suljettuna.

Esimerkiksi kirjasto palvelee jatkossa siten, että kirjastossa saa olla kerrallaan korkeintaan 10 henkilöä. Ihmisiä kehotetaan asioimaan kirjastossa ripeästi, huolehtimaan hygieniasta, noudattamaan turvavälejä ja käyttämään maskia.

Nuorisotoimella on toimintaa hiihtolomalla ja niistä tiedotetaan kaupungin nettisivuilla sekä nuorisotoimen sosiaalisen median kanavilla.

Nuokkari palvelee jälleen tavanomaisen viikko-ohjelman mukaisesti 1.3. alkaen. Toiminnassa noudatetaan turvavälejä ja huolehditaan hygieniasta. Lisäksi Nuokkarilla on vahva maskisuositus.

Vaikka tiukemmista rajoituksista luovuttiin, kaupunki muistuttaa asukkaita noudattamaan voimassa olevia suosituksia huolellisesti.

Tautitilanne on monissa alueen kunnissa haastava ja tilanne voi myös Laitilassa herkästi kääntyä kriittisempään suuntaan.

Laitilassa on viimeisen kahden viikon aikana todettu kahdeksan koronavirustartuntaa, joista kuusi tämän viikon aikana. Kaikki tartunnan saaneet ovat edelleen eristyksessä.

Tartunnoista kahden alkuperä ei ole tiedossa. Kuuden muun henkilön tartunnanlähde on saatu selville. Altistuneita on samalla aikavälillä todettu 19 ja he ovat kaikki edelleen karanteenissa.

Kaikki Laitilaan tulleet rokoteannokset on tähän asti annettu ja rokottamista jatketaan koko ajan suunnitellusti rokotteiden saapuessa. Laitilan kaupunki aloittaa yli 85-vuotiaiden rokotukset ensi viikolla.

Rokoteaikoja ei ole mahdollista varata itse vaan terveyskeskuksesta otetaan yhteyttä niille, kenen vuoro on tulla rokotettavaksi.

Lue lisää nyt voimassaolevista rajoituksista kaupungin verkkosivuilta