Laitilan korona-johtoryhmä: Tiukennetus koronatoimet ovat voimassa ensi viikon perjantaihin saakka – Höllennykset esimerkiksi lasten harrastustoimintaan mahdollisia vasta sen jälkeen

0
Jääurheilulajit ovat erityisesti kärsineet tänä talvena koronarajoituksista. Laitilassa jäähalli on kiinni ensi viikon perjantaihin saakka. Sen jälkeen joihinkin rajoituksiin voi tulla höllennyksiä, jos koronatilanne on parantunut. Arkistokuva: Jane Iltanen

Laitilan korona-johtoryhmä muistuttaa kaupunkilaisia tiukennetuista koronatoimista, jotka ovat voimassa ensi viikon perjantaihin asti. Laitila noudattaa sairaanhoitopiirin suosituksia tiukempia linjauksia, koska kaupungin tammikuisessa tautiryppäässä esiintyi koronaviruksen brittimuunnosta.

– Poikkeusajan jälkeen eli 20. helmikuuta alkaen tullaan myös Laitilassa palaamaan sairaanhoitopiirin suositusten mukaiseen linjaan, jos tautitilanne on oletetun kaltaisesti hellittänyt, kaupunki tiedottaa verkkosivuillaan.

Laitilan asukkailta toivotaan kärsivällisyyttä, jotta kaupungissa selvitään riskialttiimman ajan yli ja tautitilanne paranee.

Tiistaina Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä linjasi, että esimerkiksi alle 12-vuotiaiden harrastustoiminnassa voi olla lähikontakteja eli esimerkiksi urheiluharrastuksissa voidaan pelata oman ryhmän kesken.

– Näitä suosituksia ei siis vielä Laitilassa noudateta, mutta tullaan näillä näkymin noudattamaan 20.2. alkaen, Laitilan kaupunki tiedottaa.