Laitilan kuvaajien näyttely pureutuu perusasioihin

0
Vaikka valokuvaus teknisesti onkin muuttunut ”helpommaksi”, hyvän kuvan ottaminen ei ole muuttunut 1800-luvulta. Edelleen hyvään kuvaan tarvitaan mielikuvitusta, sommittelutaitoa, valon ymmärtämistä ja tietenkin myös teknistä osaamista. Kuva: Sanni Ala-Uotila

Valokuvauksen historia on lähtöisin 1800-luvun alkupuolelta, ja noista päivistä on tultu myös teknillisesti erittäin pitkä matka. Siinä missä ennen hetken ikuistamiseen valokuvaksi saattoi mennä useita tunteja, nyt prosessorit nakuttavat valokuvia tuhannesosasekunneissa ihmisten ihasteltavaksi.

Laitilan Kuvaajien vuoden 2021 maaliskuun näyttely käsittelee valokuvauksen perusasioita mennen ihan asian ytimeen, jossa valokuvaamisesta on riisuttu kaikki krumeluuri ja jäljelle on jäänyt vain kamera ja kuvaajan kaunis mieli.

Teknisesti tämä toteutettiin siten, että jokaiselle kuvaajalle hankittiin kertakäyttökamerat. Kuvaajalla ei siis ollut kuin 27 ruutua käytettävissään.

Laitilan Kuvaajien näyttely Takaisin valokuvauksen ytimeen maaliskuun ajan Laitilan kirjastossa. Esillä 22 teosta 11 kuvaajalta.