Laitilan Televisio ja seurakunta yhteistyöhön – Lähetykset alkavat maaliskuussa

0
Laitilan seurakunnan tilaisuuksia näytetään jatkossa Laitila TV:ssa. Kuvan henkilöt eivät liity uutiseen. Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Pirkko Varjo

Laitilan seurakunnan jumalanpalveluksia voi jatkossa seurata myös Laitila TV:n kautta. Lähetykset on tarkoitus aloittaa maaliskuussa, ja ne tulevat kerran kuukaudessa. Yhteistyösopimus kirjoitettiin viime vuoden lopulla. Ensimmäinen koelähetys on jo tehty.

– Uskon, että helmikuu menee vielä testailuun. Laitetoimitukset ovat viivästyneet koronan takia. Se on aiheuttanut ongelmia, Laitilan Puhelimen infra- ja kiinteistöpäällikkö sekä Laitila Televisio ry:n puheenjohtaja Kari Saisaari kertoo.

Vs. kirkkoherra Riikka Hietasen mukaan on mahdollista, että Laitila TV:ssa tullaan jumalanpalvelusten lisäksi lähettämään myös muita seurakunnan tilaisuuksia.

– Lähetämme jo nyt jumalanpalveluksia Youtubessa. Korona on tuonut ainakin sen hyvän asian, että olemme kehittäneet uusia tapoja palvella seurakuntalaisia.

Laitila TV näkyy kaapelitelevisiotalouksissa kanavapaikalla 80. Laitilassa se tarkoittaa noin 3 000 ja Uudessakaupungissa noin 4 000 taloutta.