Laitilassa 4–9-luokkalaiset ja lukiolaiset kahdeksi viikoksi etäopetukseen

0
Laitilassa on pidetty tänään illalla kokous, jossa on päätetty lukiolaisten ja 4 -9 -luokkalaisten siirtyvän etäopetukseen heti huomisesta perjantaista alkaen. Kuva: Solina Saarikoski

Laitilassa neljäsluokkalaiset ja sitä vanhemmat peruskoululaiset aloittavat etäopiskelun huomisesta perjantaista alkaen.

– Paikallisen epidemiatilanteen takia joudumme valitettavasti siirtämään kaiken 4.-9. luokan perusopetuksen sekä lukion opetuksen etäopetukseen kahden viikon ajaksi 5.2.–19.2, vs. sivistystoimenjohtaja Nestori Mäkelä kertoo oppilaiden vanhemmille lähetetyssä Wilma-viestissä.

Etäopetukseen siirtyminen ei koske esiopetusta eikä 1–3 luokan oppilaita. Lähiopetusta järjestetään myös pidennetyn oppivelvollisuuden sekä valmistavan opetuksen oppilaille.

Laitilan kaupunki tiedottaa vielä myöhemmin tänään tarkemmin tilanteesta.

– Kouluruokailun ja koulukuljetusten osalta asiasta tiedotetaan myös lisää. Toimenpiteenä etäopetukseen siirtyminen on välttämätöntä, jotta epidemiatilanne saadaan hallintaan.

Päätös etäopiskeluun siirtymisestä tehtiin nopeasti, sillä tänään torstaina vielä iltapäiväkahden aikaan Nestori Mäkelä kertoi Laitilan Sanomille , että tarvetta etäopetukseen siirtymiselle ei ole. Samoihin aikoihin myös Laitilan terveyskeskuksen ylilääkäri Tuuli Kuisma totesi Laitilan koronatilanteen rauhoittuneen. Huomisessa, perjantain paperilehdessä onkin näiden tietojen osalta vanhentunutta tietoa.