Laitilassa kiristetään rajoituksia: Kaikkia kuntalaisia suositellaan rajoittamaan kodin ulkopuoliset kontaktit minimiin

0
Laitilan kaupunki teki torstai-illalla nopeasti päätökset koululaisten siirtämisestä etäopetukseen ja muista rajoitusten tiukennuksista, jotta koronaviruksen leviäminen estyy.

Laitilan kaupunki kiristää rajoituksia huomisesta perjantaista alkaen.

– Kaikkia kuntalaisia suositellaan rajoittamaan kaikki kodin ulkopuoliset kontaktit minimiin 5.-19.2.2021 väliseksi ajaksi ja suorittamaan vain välttämätön asiointi kodin ulkopuolella jotta epidemiatilanne saadaan nopeasti hallintaan, Laitilan kaupungin koronasivuilla tiedotetaan.

Taustalla on Laitilassa tammikuun puolivälistä alkaen levinnyt koronarypäs, jossa epäillään leviävän herkästi tarttuvaa, muuntunutta virusta.

Torstaina Laitilan kaupunki sai tiedon kolmesta muuntuneen koronaviruksen aiheuttamasta tapauksesta Satakunnassa. Löydökset liittyvät laajaan tartuntaketjuun, joka on lähtöisin Laitilasta.

Laitilasta on myös lähetetty virusnäyte tutkittavaksi, mutta sen tulosta ei ole vielä saatu.

– Satakunnan tänään iltapäivällä saamat vastaukset antavat erittäin vahvan epäilyn siitä, että muuntovirustautia on myös Laitilassa. Tämän johdosta joudumme kiristämään rajoituksia.

Terveyskeskus varautuu testauskapasiteetin nostamiseen. Terveyskeskus toivoo kaikkien kuntalaisten herkästi hakeutumaan koronatestiin lievistäkin oireista. Terveyskeskuksen ajanvarausnumero on 0285018301.

– Samassa taloudessa asuvien kanssa liikkuminen ja urheilu ulkotiloissa suositukset ja rajoitukset huomioiden tilanteen aikana on suositeltavaa. Toivomme, että myös laitilalaiset yritykset noudattavat annettuja suosituksia.

Kaupunki muistuttaa jokaista asukastaan pitämään turvavälejä, käyttämään maskia, pesemään käsiä ja yskimään hihaan tai nenäliinaan.

 

Voimaan tulevat tiukennukset:

  • Opetus siirretään etäopetukseen 4.-9.lk perusopetuksen sekä lukion osalta. Etäopetukseen siirtyminen ei koske esiopetusta eikä vuosiluokkia 1-3. Lähiopetuksessa jatkavat erityisen tuen, pidennetyn oppivelvollisuuden tai valmistavan opetuksen oppilaat. Perheitä ohjeistetaan tarkemmin koulujen Wilma-viesteissä muun muassa ruokahuollosta ja oppivälineiden hakemisesta kouluilta.
  • Vakka-Suomen musiikkiopistossa ja Vakka-Suomen kansalaisopistossa opiskellaan etänä.  Kaikkia kansalaisopiston kursseja ei ole mahdollista toteuttaa etänä, joten lisätietoja löytyy opiston sivuilta.
  • Kirjasto palvelee asiakkaita lain velvoittamalla tavalla ja aineistohaut ovat mahdollisia etukäteen sopimalla. Aineisto luovutetaan kirjaston ovella. Muutoin kirjaston ovet ovat kiinni.
  • Harraste- ja liikuntatilat ovat kiinni kaikilta osin.
  • Nuorisotalotoimintaa ei ole, mutta nuorisotyöntekijät jalkautuvat ja ovat nuorten tavoitettavissa. Nuorisotoimen tiedotusta kannattaa somessa.
  • Kulttuuritoimi ei järjestä tapahtumia tai pidä kulttuuritoimen tiloja avoimena.
  • Kaupungin kokous- ja kokoontumistilat suljetaan muulta toiminnalta paitsi kaupungin virallisten toimielinten kokouksilta.
  • Hallinnon, teknisen, sivistyksen, sosiaalitoimen ja Asiointipiste Avituksen henkilöstö on pääosin etätyössä. Henkilökuntaan saa yhteyttä puhelimitse ja sähköpostilla. Asioinnista  toimipisteessä on sovittava etukäteen.
  • Ikäihmisten palvelut: asumispalveluyksiköt ja Kaukolankoti jatkavat vierailuohjeistusta aiemman mukaisesti.
  •  Terveyskeskusosastolla jatkuu jo aiemmin annettu vierailukielto.