Laitilassa muuntunutta koronavirusta

0
Arkistokuva

Satakunnan sairaanhoitopiirin koronaryhmä tiedotti torstaina saaneensa tiedon neljästä uudesta muuntuneen koronaviruksen aiheuttamasta tapauksesta. Kaikki potilaat ovat raumalaisia, mutta kolme löydöstä liittyy laajaan tartuntaketjuun, joka on lähtöisin Laitilasta.

– Varsin laajalle levinneessä epidemiassa on Laitilassa todettu 43 tapausta. Ensimmäinen tapaus on todettu jo 21.1.2021. Tartunta on Laitilassa levinnyt työyhteisöissä ja perhepiirissä. Laitilassa ei oltu todettu selvää yhteyttä matkailuun, mutta työyhteisössä on useita vierastyöläisiä, Satakunnan sairaanhoitopiirin sivuilla kerrotaan.

Laitilasta lähtöisin oleva muuntunut koronavirus on Britanniassa yleistä virustyyppiä.

Suomessa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen torstaina julkaiseman tiedon mukaan todettu kaikkiaan 211 muuntoviruslöydöstä.

Kun kyseessä on muuntunut koronavirus, niin kotieristyksessä hoidettavien tapausten eristysaika pitenee 10 vuorokaudesta 14 vuorokauteen.

– Karanteenia jatketaan pidempään, mikäli oireet jatkuvat. Muuntovirukselle altistuneilta otetaan koronanäytteet ennen kuin 14 vuorokauden karanteeni puretaan, vaikka he olisivat oireettomia, Satakunnan sairaanhoitopiiristä kerrotaan.