Laitilassa varaudutaan siihen, että luokat 4.–9. siirtyvät etäopetukseen – Viime viikon massa-altistumisesta ei ole todettu koronatartuntoja

0

Laitilassa varaudutaan siihen, että neljäsluokkalaiset ja sitä vanhemmat peruskoululaiset siirtyvät etäopetukseen. Varautumisen taustalla on viime viikon massa-altistuminen Kappelimäen koulussa.

Noin 80 oppilasta altistui koronavirukselle viime viikon tiistain ja torstain välisenä aikana. Koululaisia altistui luokissa 1Ba ja 1Bb sekä Laineen talon iltapäivätoiminnassa.

– Terveyskeskuksen jäljittäjät ovat tavoittaneet altistuneet, ja heidät on asetettu karanteeniin. Altistuneista ei kenelläkään ole tiistaihin 2.2. mennessä todettu COVID-19-tartuntaa, Laitilan kaupunki tiedottaa verkkosivuillaan.

Tiistaihin mennessä ei ole tullut tietoa siitä, oliko altistumistilanteessa kyse COVID-19 -viruksen niin sanotusta brittivariantista. Laitilassa levinneestä viruksesta on lähetetty näyte tutkittavaksi.

Perusopetuksen 4.-9. luokkien oppilaiden perheisiin on lähetetty Wilma-sovelluksella tiedote, jossa kerrotaan varautumistoimista siltä varalta, jos etäopetukseen joudutaan jossain vaiheessa laajemmin siirtymään.

– Opetustoimi haluaa kuitenkin muistuttaa perheitä, että kouluun on tällä hetkellä turvallista tulla.