Maalinteko tökkii – Laitilan Jyskeen ringettenaiset hävisivät kahdesti

0
Maria Perkkolan maski sopii nyt joukkueen väreihin. Kuva: Teemu Sipilä

Ari Anteroinen

Ringeten SM-karsintasarjassa Laitilan Jyske koki viikonloppuna kaksi niukkaa tappiota. Lauantaina Tampereen Ilves oli parempi maalein 2–4. Sunnuntaina Helsinki Ringette löi taululle numerot 3–4.

Se, että naiset pääsivät pitkästä aikaa kotihalliin jäälle, ei tuonut odotettua buustia.

– Ilveksestä tiedettiin, että se on kovaa pelaava joukkue. Yritimme vastata siihen, totesi valmentaja Marlena Kuusisto .

Kuusiston mukaan koko viikon peleissä ongelmana on ollut maalin tekeminen.

– Lauantaina olimme paljon vastustajan päässä ja saimme tosi pitkiä hyökkäyksiä ja ehdimme myös irtorenkaisiin, mutta rengas ei vain löytänyt maaliin asti. Sitten kaveri tulikin nopeilla suoraviivaisilla hyökkäyksillä ja teki tarvittavat maalit. Peli oli meidän hallintaa, mutta ei saatu tarvittavia maaleja.

Sunnuntaina Jyske pääsi jo paremmille paikoille, mutta laukoi paljon ohi.

– 5-5 -pelissä olimme parempi joukkue. Yksi meidän veto kävi ihan ”ylähyllyssä” ja tämä meni tuomarilta ohi, joten maalin tappio tähän peliin. Tärkeitä pisteitä olisi ollut jaossa, mutta ensi viikolla parannetaan vielä syötöissä ja viimeistelyssä.

Huolissaan ei Kuusiston mukaan tarvitse olla.

– Nämä asiat kasvattavat meistä entistä kovempia tulevaan!

Jyskeen kokenut maalivahti Maria Perkkola seurasi pelejä maalillaan uuden maskin takaa.

– Molemmat pelit näyttivät ihan hyvältä, ainoastaan maalinteko nyt tökkii. Pelattiin viisikkona hyvin ja Helsinki-pelissä vielä paremmin. Seuraavissa peleissä pitää vain saada paikoista sisään, niin alkaa voittojakin tulla, kertoi Perkkola.

– Ringetessä neljä maalia omiin on vähän, silloin pitäisi peli vielä voittaa. Mutta tästä nostetaan tasoa ja aletaan laittamaan paikoista sisään, niin tulee niitä voittojakin ihan varmasti!

Miltä näyttää Jyskeen joukkue tosi kovissakin paikoissa pelanneen Perkkolan silmin?

– Meillä on hyvä joukkuehenki ja olemme saaneet viisikkopeliä toimimaan joka pelissä paremmin. Hiomme muutamia kuvioita kuntoon ja paineen alla pelaamista. Näihin kun keskitymme, nousu SM-sarjaan on todellakin saavutettavissa.

Jyskeen maalivahti Maria Perkkola on hankkinut itselleen uuden, Jyskeen väreihin sopivan, kasvosuojuksen.

– Halusin tietysti maskin sopivan minun muihin uusiin kamoihin, jonka takia piti käydä kaupoilla ja viedä maski Teemu Sipilälle maalattavaksi Urjalaan, maalivahti kertoo.

– Ideat kuviin tulivat ihan omasta päästä. Ne kaikki kuvastavat jotenkin elämääni. Jyske-logon halusin tuoda tuohon uuteen maskiin ja muutamat jutut säilyttää vanhasta maskista.

Maskin vasemmalla puolella on kuva ”Perkkiksen” rakkaasta koirasta, cairnterrieri Elsasta. Elsalla on muuten Instagramissa oma tilikin.

Maskin oikealla puolella ovat animaatiohahmot Timon ja Pumba. Päällä on Jyskeen logo hologrammina ja takalevyssä tsemppiteksti. Takalevyssä on myös pelinumero ja leuan alla lukee nimi.

Perkkola on tyytyväinen lopputulokseen.

– Nyt on täydellinen Jyske-setti kasassa!