Mika Jussila Pyhärannan Myrskystä palkittiin seuratyöntekijänä – Varsinais-Suomen Urheilugaalassa valokeilaan nousi yleisurheilu

0
Viime kesänä Paavo Nurmi -kisojen katsomossa oli totuttua väljempää seurata urheilijoiden suorituksia. Arkistokuva: Jari Laurikko

Varsinais-Suomen Urheilugaalaa juhlittiin tänä vuonna TV-striimauksen välityksellä. Tämä mahdollisti ensimmäistä kertaa, että gaalaa pääsivät seuraamaan kaikki halukkaat.

Moukarinheittäjä Silja Kosonen ylsi tänä vuonna tuplaan, sillä raisiolainen valittiin Vuoden Nuori Urheilija -tittelin lisäksi myös Vuoden Urheilijaksi 2020. Vuoden Urheilija -listauksessa laitilalaislähtöinen jääurheilija Susanna Tapani tuli kolmanneksi. RNK Flyersiä edustava Tapani valittiin maakunnan parhaaksi ringetessä.

Vuoden Valmentajan palkinnon pokkasi Kososta valmentava Jani Pihkanen. Yleisurheilu nousi varsin poikkeavan urheiluvuoden valokeilaan myös Vuoden Urheiluteko -kategoriassa, jossa palkinto luovutettiin Paavo Nurmi Gamesin ja Kalevan kisojen taustaorganisaatioille onnistuneiden ja turvallisesti toteutettujen kisatapahtumien johdosta.

Vuoden seuratyöntekijä -tunnustuksen pokkasi Pyhärannan Myrskystä Mika Jussila. Pyhämaan Pyrystä palkittiin seuratyöntekijänä Juha Johtela.

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilun, Turun Urheilutoimittajien kerhon ja yhteistyökumppanien isännöimässä gaalassa jaettiin perinteisesti tunnustusta vuoden 2020 aikana liikunnassa ja urheilussa ansioituneille henkilöille ja tahoille.