Naantalin johtajavalinta ei edennyt sunnuntaina

0

Laitilalaiset joutuvat vielä odottamaan kaupunginjohtajansa asemapaikan tulevaa sijaintia.

Syyskuussa Laitilan pomona aloittanut Lauri Kattelus on yksi neljästä kärkiehdokkaasta, kun Naantalin valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan maaliskuussa.

Naantalin suurin valtuustoryhmä kokoomus ei ollut vielä viime sunnuntaina valmis lyömään lukkoon omaa kantaansa. Kattelus on puoluetaustaltaan kokoomuslainen, ja hän toimi ennen Laitilaan tuloaan Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Turun Sanomat uutisoi viime viikolla, että ryhmä saattaa päättää omasta ehdokkaastaan jo 14. helmikuuta. ”Uskon, että ratkaisu syntyy, ellei ehdokkaasta esiinny suurta erimielisyyttä ryhmän sisällä”, kertoi valtuustoryhmän puheenjohtaja Tero Tavio lehdelle.

– Tällä kertaa ei syntynyt vielä päätöstä asiassa. Syynä on se, että ryhmien väliset neuvottelut ovat pahasti kesken ja ne pitää nyt käydä rauhassa, Tavio kommentoi maanantaina tilannetta Laitilan Sanomille.

Tavion mukaan kokoomuksen ryhmä halusi ennen lopullista päätöstään myös tutustua jokaisen ehdokkaan soveltuvuustestien tuloksiin.

Tavion mukaan näin isossa asiassa ei haluta hosua. Kuluvalla viikolla ryhmien väliset neuvottelut käyvät kuumina. Seuraava etappi kokoomuksen omassa ryhmässä on Tavion mukaan jälleen tulevana sunnuntaina.

Paikasta kilpailevat Lauri Katteluksen lisäksi Riihimäen vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö (sit), Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Laura Leppänen ( sit ) ja Iitin kunnanjohtaja Riku Rönnholm (sd).

Naantalin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jan Lindström (kok) arvioi Turun Sanomille , että kaupunginhallituksen kokouksessa asia jää vielä keskustelun tasolle.

– Uskoisin, että kaupunginhallitus tekee esityksensä valittavasta henkilöstä vasta 1.3. kokouksessaan, kertoi Lindström.