Osa muutti väistötiloihin, toiset pääsivät uusiin pysyviin tiloihinsa– Kaupungin työntekijät väistötiloissa ympäri keskustaa kaupungintalon remontin vuoksi

0

Laitilan kaupungintalon remontin takia kaupungintalon toimintaa hajautettiin useampaan toimipaikkaan.

Hallinto ja sivistystoimi sijoitettiin keskustaan niin sanottuun Sinervonkulmaan, neuvola kaupungintalon alakertaan ja tekninen toimi neuvolan vanhoihin tiloihin Terveystalolle. ​Myös kotihoito muutti kaupungintalon alakertaan ja Avitukselle löytyivät väliaikaiset tilat kaupungintalon kahviosta.

Laitilan Sanomat selvitti, mistä kukakin kaupungintalon työntekijä löytyy. Toimituksesta ei tarvinnut lähteä kauas löytääkseen hallinnon ja sivistystoimen uudet tilat.

Sisäänkäynti Sinervonkulman väistötiloihin on Keskuskadun ja Vihtorinkadun kulmasta. Ovesta löytyvät omat ovikellot sivistystoimeen ja hallinnon puolelle.

Käymme ensimmäisenä kurkistamassa sivistystoimen puolelle. Tiloihin on rakennettu siirrettävillä sermeillä työtila toisensa perään. Ensimmäisellä työpisteellä on Vakka-Suomen kansalaisopiston rehtori Jussi Kauranen . Hänen vieressä ovat sivistystoimen toimistosihteerit, heidän jälkeensä sijaitsevat liikuntatoimenjohtajan ja kulttuuripäällikön tilat. Perältä löytyy sivistysjohtajan huone.

Väistötiloihin muutettiin viime vuoden lopulla. Vs. sivistysjohtaja Nestori Mäkelä kertoo, että tiloissa on virka-aikana väkeä paikalla, mutta koska kaupungilla on etätyösuositus kaikki eivät välttämättä ole paikalla aina yhtä aikaa.

– Toivomus on, että asiointia varten varataan aika etukäteen. Jos asia on sellainen, että se vaatii rauhallisen tilan, tapaamisen voi järjestää myös kaupungintalolla. Meillä on siellä muutama kokoushuone edelleen käytössä, Mäkelä sanoo ja viittaa nyt käytössä olevaan avokonttoriin.

Paikan päällä asioiville suositellaan maskin käyttöä. Lisäksi huolehditaan turvaväleistä. Maskisuositus koskee myös kaupungintalon omaa väkeä, ja valtaosalla onkin maski kasvoillaan.

Hallintojohtaja Heli Kiertokari-Laitinen ohjaa meidät tutustumaan vanhaan pankkisaliin, johon on tehty työpisteitä hallinnon työntekijöille.

– Näissä tiloissa olemme ainakin tämän kevään. Remontin odotetaan päättyvän alkusyksystä, Kiertokari-Laitinen kertoo.

Myös hallinnossa tehdään mahdollisuuksien mukaan etätöitä, joten myös hallintoon suositellaan ajan varaamista etukäteen.

Vaikka kaupungintalon toinen kerros on tyhjennetty, osa toiminnoista jatkaa remontoitavassa rakennuksessa.​ Asiointipiste Avitus on muuttanut, tosin ei kovinkaan kauas.

Asunto- ja palvelusihteeri Tiina Mäkelä ohjaa toimittajat kaupungintalon kahvioon, joka toimii Avituksen väistötiloina remontin ajan.

– Mekin toimimme ajanvarauksella. Nyt kun on etätyösuositus niin kannattaa varata aika tai soittaa etukäteen, Mäkelä kertoo.

Avituksesta löytyy asiakaskäyttöön tarkoitettu tietokone. Sille on varattu paikka kaupungintalon aulasta.

– Myös Kela on muuttanut. Sinne mennään tuosta sisäpihan keskeltä, Mäkelä opastaa ja muistuttaa, että Kelan aukiolot kannattaa tarkistaa Kelan omilta sivuilta.

– Googlessa näkyvät ajat saattavat olla vanhoja.

Avituksessa on myös myynnissä paikallisia tuotteita. Yksi kysytyimpiä ovat Laitilan viirit.

– Näitä menee noin kymmenen vuodessa. Ihmiset ostavat mökeilleen tai vievät tuliaisena.

Lisäksi Mäkelältä voi ostaa grillisettejä, paikallisia kirjoja sekä Ilonhelmien CD-levyjä.

Avitus tarjoaa myös apua sähköiseen asiointiin esimerkiksi Kelalle tai poliisille.

Kaupungintalon alakertaan mennäkseen on kierrettävä kaupungintalon sivulle. Ovessa lukee isolla neuvola ja myös siinä on ovikello. Alakerta oli vielä vuosi sitten Pähkinäpensaan päiväkodin väistötila, mutta nyt se tarjoaa pysyvän kodin Laitilan neuvolapalveluille. Terveydenhoitaja Sari Seikola kertoo neuvolan muuttaneen vuoden alussa.

Kaupungintalon alakerta tarjoaa enemmän tilaa kuin vanhat tilat.

– Siellä kahvihuoneessa tehtiin myös kirjauksia. Nyt jokaiselle on omat huoneet.

Aivan käytävän perällä on huone, jossa terveydenhoitaja ottaa vastaan työttömiä sekä omaishoitajia.

Korona-aika ei ole Laitilassa juurikaan vaikuttanut neuvolatyöhön. Kaikki tarkastukset on voitu hoitaa normaalisti.

– Meillä on täällä maskisuositus ja lisäksi ohjeistamme peruuttamaan ajan, jos on hengitystieinfektion oireita. Kukaan ei ole tullut kipeänä neuvolaan.

Tekninen toimi palvelee neuvolan vanhoissa tiloissa Terveystalossa. Kun kaupungintalon remontti on valmis, Terveystalo päätyy todennäköisesti myyntiin.

Yleiset ohjeetVaraa aika etukäteen.

Soita ovikelloa.

Kaupungintalon tiloissa on maskisuositus.

Tekninen toimiTerveystalo, osoite Sairaalantie 2Tekninen johtaja

Työpäällikkö

Ympäristöpäällikkö

Rakennustarkastaja

Maankäyttöinsinööri

Rakennusinsinööri

Tekninen työnjohtaja

Siivoustyön ohjaaja

Palvelusihteeri

Vesihuoltosihteeri

Toimistosihteeri

SinervonkulmaHallinto-osastoKaupunginjohtaja

Hallintojohtaja

Talousjohtaja

Elinvoimapäällikkö

Tietopalvelu- ja hyvinvointipäällikkö

Controller

Kaupunginjohtajan sihteeri

Pääkassanhoitaja

Laskentasihteeri

Hallintosihteeri

Palkkasihteeri

SivistystoimiSivistystoimenjohtaja

Sivistystoimen palvelupäällikkö

Vakka-opisto

Kulttuuripäällikkö

Liikuntapäällikkö

Palvelusihteeri

Toimistosihteeri

KaupungintaloAvitus (sisäänkäynti pääovesta)

Kela (sisäänkäynti sisäpihan keskeltä)

Neuvola (sisäänkäynti kaupungintalon sivusta)

Kotihoito (sisäänkäynti kaupungintalon takaa Kaukolankodin puoleisen parkkipaikan puolelta alaovesta)