Pääkirjoitus: Toiminta on tilojen sydän

0

Viime viikolla päättyi odotus, kun Laitilan seurakunta pääsi muuttamaan uusiin tiloihin. Tilat on vuokrattu Keulalta, ja ne on remontoitu seurakunnan tarpeita vastaaviksi. Saman katon alla ovat nyt niin kasvatustyö, kirkkoherranvirasto kuin diakoniatyökin. Tilojen nimeksi tuli nimikilpailun myötä Seurakuntakoti.

Iloa varjostaa hieman se, ettei tiloja voida esitellä seurakuntalaisille avoimien ovien päivän kautta. Seurakunnasta luvataan, että tapahtuma järjestetään koronatilanteen sen salliessa. Siihen asti ihmiset voivat kurkistella tiloihin muun muassa Laitilan Sanomien nettisivuille koostetun kuvakollaasin kautta. Myös seurakunnan työntekijät lupaavat julkaista kuvia sosiaalisen median kanavissaan sekä nettisivuillaan.

Seurakunnassa on viime aikoina keskusteltu runsaasti kiinteistöistä. Seurakunta myi Välimetsäntuvan. Kun kerhotoiminta loppuu Tuulensuuntuvalle, myös sen odotetaan tulevan myyntiin. Iltapäiväkerhon siirtyessä uuteen Seurakuntakotiin myös Pappila jää tyhjilleen. Senkin kohtalosta tultaneen lähiaikoina keskustelemaan.

Kiinteistöt ovat iso rasite seurakuntien taloudelle. Koko maassa seurakuntien hoidossa on yli 8 000 kiinteistöä. Niiden ylläpitäminen vie vuosittain neljänneksen seurakuntien käyttötaloudesta.

Laitilan seurakunnassa onkin talouden kiristyessä tehty selkeä linjaus panostaa seinien sisällä tapahtuvaan toimintaan eikä seiniin itseensä.

Tilat ovat seurakunnille ydintoiminnan mahdollistajia, mutta ne eivät ole itseistarkoitus. Toiminta on tilojen sydän eikä toisinpäin

Hanna Hyttinen

hanna.hyttinen@laitilansanomat.fi