Perhetunnista piristystä arkeen– Mukulavinttiin voi varata oman ajan tiistaipäiville

0
Perhetunnilta voi hakea vaihtelua korona- tai kotona-arkeen.

Laitilan MLL:n perhekahvilatoiminta ja muu ryhmätoiminta on koronan vuoksi tarjolla. Ikävän tilanteen hopeareunus on se, että se tarjoaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin ammattilaisille yhdessä paikallisyhdistyksen kanssa mahdollisuuden järjestää perheille tai vanhemmille yksilöllistä toimintaa ja tukea.

– Perhetunnille osallistuakseen ei tarvitse olla mitään erityistä huolta tai tuen tarvetta. Sekin riittää, että kaipaa vaihtelua korona- ja kotona-arkeen, perhetunteja vetävä perhekeskuskoordinaattori Selja Sillantaka kertoo.

Mukulavintistä voi tiistaisin varata oman ajan, jolloin lapset pääsevät hyödyntämäään Mukulavintin tiloja, leluja ja askartelumahdollisuuksia.

– Siellä voi vaikka leikkiä tai askarrella. Perhetunnit mahdollistaa sen, että vanhempi tai vanhemmat pääsee halutessaan juttelemaan toisen aikuisen kanssa. Ja toki, jos vanhempi haluaa olla omissa oloissaan niin sekin on sallittua.

Erityisesti Sillantaka suosittelee perhetuntia niille, jotka ovat vauvan kanssa kotona.

– Nyt kun muskarit, vauvakahvilat ja muut vauvaperheille tarkoitetut fyysiset ryhmät ovat koronan vuoksi tauolla, sosiaaliset kontaktit voivat jäädä vähiin. Vauvoillekin olisi tärkeää saada muita kontakteja kuin omat vanhemmat.

Perhekahvilatoiminnan jäätyä tauolle MLL:n Varsinais-Suomen piiri ja sen paikallisyhdistykset järjestävät perhetoimintaa verkossa. Myös Laitilan yhdistys on aktiivinen.

10.2. on tulossa verkossa järjestettävillä vauvatreffeillä imetystuen pop up -kerta, jolloin Laitilan neuvolan perhetyöntekijä Niina Peltomaa opastaa imetyksessä. 17.2. puolestaan Laitilan etsivät nuorisotyöntekijät Siiri Suhonen ja Maria Jaskari osallistuvat vauvatreffeille, joiden teemana on nuoret äidit.

– Verkossa tapahtuvaan perhetoimintaan ovat tervetulleita perheet koko Varsinais-Suomesta, ja niistä ilmoitetaan sekä paikallisyhdistysten facebook-sivuilla että MLL:n Varsinais-Suomen piirin kotisivuilla ja facebookissa.