Poliisi muistuttaa pysähtymään, jos näkee tieltä suistuneen auton

0
Arkistokuva

Poliisin mukaan viime aikoina on ollut joitakin tapauksia, joissa autoilijat pysähtymättä tapahtumapaikalle ovat ilmoittaneet hätäkeskukseen tieltä suistuneesta ajoneuvosta.

Tämän jälkeen hätäkeskus on lähettänyt paikalle yleensä poliisin sekä pelastuslaitoksen yksiköitä. Viranomaisten tullessa paikalle on käynyt ilmi, että kyseessä on jo vanhempi tapaus, jossa viranomaiset ovat jo aiemmin käyneet ja auto on merkitty viranomaisen nauhalla.

Viranomaisten toiveena on, että kun havaitsee ulosajaneen ajoneuvon, niin mahdollisuuksien mukaan pysähtyisi tapahtumapaikalle.

– Ensinnäkin siksi, että tapaus voi olla juuri hetkeä aiemmin tapahtunut ja autossa voi olla pikaista apua tarvitsevia henkilöitä. Ja toiseksi sen vuoksi, että mikäli viranomaiset ovat jo käyneet tapahtumapaikalla aiemmin niin ei tule turhaa uutta hälytystehtävää.

Talviaikaan viranomaisen nauha ei välttämättä näy päälle sataneen lumen ja hämärän vuodenajan vuoksi tielle asti, joten asian tarkastaminen on poliisin mukaan suositeltavaa.

– Kun pysähdyt tapahtumapaikalle niin ole varovainen, äläkä vaaranna omaa tai muiden tienkäyttäjien turvallisuutta. Pysäytä auto siten, ettei muu liikenne vaarannu ja käytä auton hätävilkkuja.