Pyhärannan ensimmäinen vauva syntyi Ihodeen

0
Anna Kalske ja Jouni Vuola eivät vielä ole päättäneet lopullisesti tyttären nimeä. Ristiäiset ovat kuitenkin tulossa, joskin koronan takia vain lähiomaisten kesken.

Pirkko Varjo

Anna Kalskeen ja Jouni Vuolan tytär on tämän vuoden ensimmäinen vauva Pyhärannassa. 8. tammikuuta syntynyt pienokainen on monella tapaa ensimmäinen: vanhempiensa esikoinen ja molempien sukujen ensimmäinen lapsenlapsi.

Tyksissä syntynyt tyttö painoi 3635 grammaa ja oli 51 senttiä pitkä. Synnytys sujui normaalisti ja kesti vuorokauden. Äiti ja tytär viipyivät vuodeosastolla viisi päivää. Nyt perhe totuttelee uuteen elämänvaiheeseen Ihodessa sijaitsevassa omakotitalossa, jossa vanhemmat ovat asuneet vuodesta 2017.

Vauva on ollut ensimmäiset viikkonsa rauhallinen ja tyytyväinen.

– Hän nukkuu öisinkin niin hyvin, että pitää jopa herättää syömään, äiti kertoo.

Tuoreet vanhemmat eivät ole etukäteen juuri miettineet, millaisia vanhempia haluavat olla, se selviää sitä myöden kun lapsi kasvaa.

– Tietysti haluaa rakastaa ja tukea aina ja olla sellainen äiti, johon voi luottaa, Anna sanoo.

Jouni puolestaan haluaa olla paras mahdollinen isä.

– Kun näkee oman lapsensa syntyvän, on valmis tekemään mitä vain sen puolesta.

Ihode on 27-vuotiaan isän kotipaikka. 24-vuotias Anna on kotoisin Raumalta. Molemmat vanhemmat ovat olleet ensimmäiset viikot vauvan kanssa kotona. Äiti aikoo olla vanhempainvapaalla elintarviketyöntekijän työstä ainakin vuoden loppuun. Isä työskentelee automaatioasentajana Raumalla.

– Ihode on hyvä ja rauhallinen paikka asua.