Rauman kirkkoherra valitaan huhtikuussa – yksi paikkaa tavoittelevista on Laitilan kirkkoherra Petri Laitinen

0
Laitilan kirkkoherra Petri Laitinen tavoittelee Rauman kirkkoherran paikkaa. Valinta tehdään huhtikuussa.

Laitilassa kiinnostaa nyt poikkeuksellisen paljon Rauman seurakunnan uuden kirkkoherran valinta, sillä paikkaa tavoittelee viiden muun hakijan tavoin Laitilan seurakunnan kirkkoherra Petri Laitinen.

Rauman seurakunnan kirkkoherra on tarkoitus valita 15. huhtikuuta kokoontuvan kirkkovaltuuston kokouksessa. Asiasta kertoi Länsi-Suomi.

Kaikki kirkkoherran paikkaa tavoittelevat hakijat on kutsuttu haastatteluun, ja maaliskuussa kirkkoneuvosto päättää, ketkä hakijoista etenevät soveltuvuusarviointeihin. Ennen varsinaista valintaa Raumalla järjestetään muun muassa seurakunnan Youtube-kanavalla nähtävä vaalipaneeli ja kirkkovaltuusto aikoo kokoontua keskustelemaan iltakouluun ehdokkaista.

Petri Laitisen lisäksi Rauman seurakunnan kirkkoherraksi ovat hakeneet Baijerin evankelis-luterilaisen kirkon pastori Matti Nikkanen, Helsingin seurakuntayhtymän johtava sairaalapastori Jussi Ollila , Rauman seurakunnan kappalainen Jukka Purhonen, Rauman seurakunnan kappalainen Olavi Saurio sekä Kokemäen seurakunnan vs. kirkkoherra Valtteri Virta.

Rauman seurakunnan nykyinen kirkkoherra Henry Liivola jää eläkkeelle kesäkuun alussa.