Rauman telakalla koronarypäs – Tartuntoja viikonlopun ja alkuviikon aikana 47

0
Arkistokuva Rauman telakasta: Timo Jakonen

Rauman telakalla on ilmennyt viime päivinä koronatartuntojen rypäs. Kaikkiaan koronatapauksia on tullut Rauma Marine Constructionsin eli RMC:n verkostoon kuuluvissa yrityksissä ilmi viikonlopun ja alkuviikon aikana 47.

Rauma Marine Constructionsin omilla työntekijöillä ei ole todettu tartuntoja, RMC kertoi tiistai-illalla.

Viranomaiset ovat asettaneet kaikki tartunnoille altistuneet työntekijät 14 päivän karanteeniin. Muut verkostossa työskentelevät työntekijät testataan loppuviikon aikana. Rauman kaupunki tiedotti, että keskiviikkona otetaan noin 200 henkilöltä koronavirusnäyte.

– Näytteenoton jälkeen henkilöt poistuvat työpaikalta koteihinsa, ja heidät asetetaan omaehtoiseen karanteeniin, kunnes vastaus saadaan, Rauman kaupunki tiedottaa.

RMC tarjoaa terveysviranomaisille tilan, jossa useampi testausryhmä voi toimia yhtä aikaa.

– Suhtaudumme äärimmäisen vakavasti nyt esiin tulleisiin koronatartuntoihin, ja haluamme yhteistyössä viranomaisten kanssa saada tartuntaketjut kuriin. Omalta osaltamme haluamme korostaa viranomaisten ohjeiden ja hygienian tarkkaa noudattamista myös vapaa-ajalla. Vaikka RMC:n omilla työntekijöillä ei ole toistaiseksi todettu tartuntoja, olemme tiukentaneet oman väkemme etätyösuosituksia. Telakalla on myös voimassa maskipakko, silloin kun se on työturvallisuusnäkökohdat huomioiden mahdollista, kertoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Verkoston työntekijät palaavat töihin telakalle joko karanteenin tai negatiivisen testituloksen myötä.

RMC:llä on parhaillaan rakenteilla kaksi matkustaja-autolauttaa. Työt telakalla eivät pysähdy, mutta verkoston työntekijöiden testauskierros aiheuttaa mahdollisia paikallisia työkatkoksia.