Terveystalo tulee myyntiin maaliskuun aikana – Laitilan kaupunki on saanut puolitettua korjausvelkansa kiinteistöjä myymällä ja tehdyillä korjauksilla

0
Laitilan neuvolan tiloina pitkään palvellut Terveystalo asetetaan myyntiin näillä näkymin maaliskuun alkupuolella.

Laitilan kaupunki on päättänyt kiinteistötyöryhmän esityksestä asettaa Terveystalon myyntiin. Myynti toteutetaan kaikille avoimena tarjouskilpailuna.

– Rakennus on tarkoitus laittaa myyntiin maaliskuun alkupuolella, tekninen johtaja Mika Raula kertoo.

Terveystalo on palvellut Laitilan neuvolan tiloina, mutta neuvola siirtyi vuodenvaihteessa kaupungintalon alakertaan uusiin tiloihinsa. Tekninen toimi on kaupungintalon remontin ajan neuvolan vanhoissa tiloissa kesän loppuun asti.

Rakennuksessa toimivat myös Laitsemiele ry ja Laitilan MLL:n Mukulavintti. Näille yhdistykselle on löydettävissä korvaavat tilat kaupungista, kun rakennus myydään. Kaupungilla ei ole enää tarvetta sijoittaa rakennukseen omaa toimintaansa.

Kiinteistötyöryhmä on saanut tehtäväkseen kaupungin kiinteistöomaisuuden hallinnan tehostamisen. Työryhmä on päätynyt esittämään useiden rakennusten myymistä.

Viime vuonna myytiin muun muassa Koveron koulu ja terveyskeskuksen vieressä oleva Anttilan talo. Tehdyillä toimenpiteillä Laitilan kaupunki on saanut pienennettyä reilusti rakennustensa yhteenlaskettua korjausvelkaa. Korjausvelkaa laskettiin vuonna 2017 olevan 9,5 miljoonaa euroa. Luopumalla kiinteistöistä ja tehdyillä korjauksilla velkaa on saatu pienennettyä 3,65 miljoonaan euroon.