Torstaina Laitilaan merkittiin yksi uusi tartunta – Tehostetun palveluasumisyksiköiden ja laitoshoidon asukkaiden rokotukset on aloitettu tällä viikolla

0
Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Laitilassa on aloitettu iäkkäiden asumispalveluiden ja laitoshoidon asukkaiden rokotukset. Koronaan liittyvää työtä tekevien sote-huollon ammattilaisten rokotukset on jo annettu, ja ikäihmisten asumispalveluiden sekä laitoshoidon yksiköiden työntekijöistä noin 38 prosenttia on rokotettu.

Yli 70-vuotiaiden kuntalaisten rokotuksia ei ole voitu vielä aloittaa, mutta niiden aikatauluista odotetaan lisätietoa ensi viikolla. Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotusten on suunniteltu alkavan maaliskuussa.

Tähän mennessä Laitilassa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 135 henkilöä. Molemmat annokset on annettu 45 henkilölle.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoihin ilmestyi torstaina yksi uusi tartunta Laitilaan. Laitilan terveyskeskuksen lähettämän tiedotteen mukaan paikkakunnalla on tällä hetkellä karanteenissa 70 henkilöä.

Koronavirustartuntoja on todettu Laitilassa 28.1.–11.2. välisenä aikana neljä, joista kahden alkulähde ei ole tiedossa. Toiset kaksi ovat näiden jatkotartuntoja. Koronaan sairastuneista yksi on edelleen eristyksessä.