Korona: Uudestakaupungista löydetty Etelä-Afrikan muunnosta

0
Arkistokuva.

Uudessakaupungissa on todettu koronaviruksen muunnosta. Helmikuun alussa analysoitavaksi lähetetyistä koronavirusnäytteistä on löytynyt yksi Etelä-Afrikan muunnos sekä Britannian muunnosta.

Uudenkaupungin terveysviranomaiset saivat tiedon virusmuunnosten löytymisestä torstaina. Koronavirustaudin muunnoksiin sairastuneet henkilöt ovat olleet eristyksessä, ja tartunnoille altistuneet karanteenissa.

Uudet muuntuneet virukset voivat tarttua ja levitä aiempaa nopeammin. Tilanteen kehittymistä seurataan Uudessakaupungissa tiiviisti.

Nyt tehdyt löydökset eivät muuta koronalta suojautumisesta annettuja suosituksia. Kaikki aiemmin annetut ohjeet vähintään kahden metrin etäisyydestä, käsi- ja yskimishygieniasta sekä maskien käytöstä ovat voimassa.

–  Koronaväsymyksestä huolimatta kaikkien uusikaupunkilaisten pitää nyt jaksaa noudattaa rajoituksia. Vain tiukalla koronakurilla voimme välttää laajat tartuntaketjut ja altistumiset, sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen vetoaa.