Uutta musiikkia Uudestakaupungista – Iiris Helpiö julkaisee esikoissinglensä

0
Iiris Helpiö saa lisätä nimensä omaa musiikkia julkaisseiden uusikaupunkilaisten listaan.

Ari Anteroinen

Uusikaupunkilainen Iiris Helpiö-Kilpeläinen julkaisi 25.2. ensimmäisen laulunsa eri suoratoistopalveluihin. Kappaletta voi kuunnella Spotifyssa, YouTubessa, Deezerissa, Apple Musicissa ja Tidalissa.

Kaunis balladi on nimeltään En tiedä. Laulaja-lauluntekijän artistinimi on lyhyemmin Iiris Helpiö. Hän on itse säveltänyt ja sanoittanut kappaleensa.

Sovituksesta ja pianosta vastaa monissa tilaisuuksissa Helpiön säestäjänä ja duettoparina nähty ja Musiikkituvan yrittäjä Päivi Kurkilahti. Kalle Klotz on hoitanut puolestaan muut soittimet ja taustalaulun sekä äänittänyt, miksannut ja masteroinut.

– Tämä on siis sataprosenttisesti uusikaupunkilaista tuotantoa, Iiris toteaa.

Iiris on siis nähty esiintymässä yhdessä Päivi Kurkilahden kanssa Duossa Iiris & Päivi sekä osana turkulaista Just For Fun – a cappella -lauluryhmää . Hän on tuttu myös Uudenkaupungin Teatterin Mannapuuroa ja mansikkaa -musikaalista.

Vaan mikä sai nyt tekemään ja julkaisemaan omaa musiikkia?

– Ei tätä ole sen kummemmin suunniteltu. Laulu vain syntyi. Kokeilimme sitä sitten Päivin kanssa keikoilla. Ajattelimme, että tehdään siitä laulusta meille jonkinlainen markkinointibiisi. Olen paljon lallatellut kitara kädessäni kotona. Siitä se laulu alkoi muotoutumaan.

Rauhallisen balladin teksti käsittelee parisuhteen epävarmuutta.

– Välimallin rakkauslaulu kertoo pitkästä suhteesta, missä aika-ajoin tulee tarkasteltua, roikkuuko sitä vain matkalaisena vai missä sitä mennään, kuvailee Iiris.

Mitä jatkossa?

– Seuraava työn alla oleva kappale on ehkä laulullisempi ja melodisempi. En nyt tiedä, onko se iloisempi, luonnehtii Iiris.

– Katsotaan mitä tulee. Jatketaan harjoituksia. On tärkeää, että lauluihin saa oikeanlaisen tunnelman ja niitä on luonteva esittää. Prosessin pitää tapahtua luonnollisesti pakottamatta. Jos tulee melankolista settiä, niin aina voi laulaa iloisempia covereita.

Nyt Iiris Helpiö toivoo, että En tiedä tavoittaisi kuulijoita.

– Ja ehkä poikisi uusia keikkoja, sitten kun taas keikoille voi mennä.