Varsinais-Suomen aluehallintovirasto: Kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan

0
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartta osoittaa tartuntamäärät. Koronaan sairastuneita on eniten Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessakin sininen pallo on melko suuri.

Varsinais-Suomessa kokoontumisrajoitukset jatkuvat samanlaisina kuin mitä ne ovat tällä hetkellä: korkeintaan 10 henkilön tapahtumat ovat sallittuja sisä- ja ulkotiloissa ja niissäkin on noudatettava hygienia- ja turvallisuusohjeita.

– Alueen koronaviruksesta johtuva tautitilanne vaatii meiltä yhä varovaisuutta ja hygieniaohjeiden tarkkaa noudattamista, Lounais-Suomen aluehallintovirasto tiedotti.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ollaan yhä koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Korkeintaan kymmenen henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia on sallittua järjestää, kunhan niissä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

– Määräämämme kokoontumisrajoitus koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Toimivaltamme ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin kuten juhliin tai jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan, kuten kauppojen toimintaan tai viranomaisten kokouksiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos muistuttaa, että koronatesteihin tulee hakeutua vähäistenkin oireiden perusteella.

– Hyvä on myös muistaa, että vaikka rokottaminen on saatu käyntiin, se ei vielä poista tarvetta noudattaa annettuja hygienia- ja turvallisuusohjeita.

Aluehallintovirasto muistuttaa, että epidemiatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen toimii vastuullisesti.

– Vastuullisella toiminnalla ja määräysten sekä suositusten noudattamisella voimme tässä pitkittyneessä epidemiatilanteessa yhdessä pitää huolen siitä, että tartuntatautitilanne ei pahene.