Winnovassa mahdollisuus suorittaa elektronisen urheilun opintoja – Pelivalmennusta tarjotaan kymmenelle opiskelijalle

0
Turussa järjestettiin iso e-urheiluturnaus vuoden 2019 lopussa. Arkistokuva: Jori Liimatainen

Ensi syksynä Länsirannikon Koulutus Winnovassa aloittavilla opiskelijoilla on mahdollisuus liittää opintoihinsa elektronisen urheilun opintoja. Niin kutsutuissa esport-opinnoissa yhteistyötä Winnovan kanssa tekee valmennusyritys Incoach Oy.

– Toteutamme kymmenelle pelaamisesta kiinnostuneelle opiskelijalle mahdollisuuden liittää opintoihinsa esports-opintoja. Kyseessä on aloittelevista nuorista koostuva ryhmä, joista muodostetaan kaksi joukkuetta, tiedottaa Winnova.

Opintoihin sisältyy ammattivalmentajan vetämää pelivalmennusta 80 tuntia, joissa painotetaan sekä yksilötaitojen kehittämistä että joukkuetyöskentelyä. Valmentaja on mukana joukkueiden toiminnassa viikoittain, minkä lisäksi esports-opiskelijoille jaetaan omat valmennusohjelmat omatoimiseen harjoitteluun.

– Incoach varustelee WinNovan e-urheiluopinnot valmiilla opetussisällöillä, valmennusohjelmilla ja pelipalvelimilla. Opetuksessa pyritään parantamaan opiskelijoiden mekaanisten pelitaitojen lisäksi tiimityöskentelyä, kommunikaatiota ja vuorovaikutustaitoja.

Opiskelijat hakeutuvat kokonaisuuteen päästyään yhteishaussa opiskelemaan WinNovaan.

– Tällä uudella erityismahdollisuudella tarjoamme modernin tavan yhdistää opinnot ammatillisessa oppilaitoksessa ja esports-pelaamisen, kommentoi Winnovan rehtori Juha Vasama.

Elektronisen urheilun lajivalmennuksesta vastaava Christian Joutsenvuori vertaa e-urheilua perinteiseen urheiluun.

– Kilpapelaaminen sisältää täysin samat ominaisuudet kuin vaikkapa jääkiekko sisältää, tiimidynamiikan, kommunikaation ja taktiikan.

Treeneihin pitää tulla hyvin levänneenä ja lämmitelleenä. Harjoitukset alkavat usein kädet vetreyttävällä treenillä, jonka jälkeen siirrytään monipuolisiin yksilö- ja joukkueharjoitteisiin.

Esports-valmennuksessa opiskelijoista muodostetaan joukkueet, jotka sisältävät joukkuetoiminnasta tutun hierarkian:

– Tiimistä löytyy aina joukkueen johtaja, pelin avaaja sekä tukipelaajia, jotka auttavat pelin avaajaa. Jokaisen tulee omata hyvät mekaaniset taidot, jonka lisäksi joukkueen johtajalta vaaditaan hyviä kommunikaatio- ja pelinlukutaitoja, Joutsenvuori kertoo.

YHTEISHAKU ALKAA TIISTAINA

  • Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku alkaa tiistaina 23.2. ja päättyy 23.3.