Yhtään Kaukolankodin asukasta ei ole asetettu karanteeniin – Yhdeltä osastolta varotoimenpiteenä otetuista testeistä ei löytynyt tartuntoja

0
Arkistokuva

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos tilastoi tälle päivälle kolme uutta tartuntaa Laitilaan. Myös Pyhärannan tilastoihin merkittiin uusi tartunta.

Yksi tartunnoista todettiin eilen tiistaina Laitilan Kaukolankodissa. Tartunnan saanut on henkilökunnan jäsen. Tartunnanlähdettä ei ole saatu jäljitettyä.

Virukselle on altistunut kymmenen henkilöä ja heidät on määrätty karanteeniin. Sosiaali- ja terveysjohtaja Johanna Ahokas kertoo, että Kaukolankodin asukkaita ei ole tällä hetkellä karanteenissa.

– Varotoimenpiteenä testasimme eilen yhden osaston kaikki asukkaat, Ahokas sanoo.

Keskiviikkoiltana Ahokas kertoi, että kaikkien testattujen asukkaiden tulokset olivat olleet negatiivisia.

Koronatartunnan vuoksi kaupunki on päätynyt suosittelemaan, ettei Kaukolankodissa vierailtaisi toistaiseksi.

Kaikki asukkaat, jotka ovat rokotteen halunneet, ovat sen saaneet.

Ahokkaan mukaan sairastunut on noudattanut ohjeita tarkasti ja suojautunut asianmukaisesti.

Kaukolankodissa todettu tartunta on ensimmäinen ikäihmisten hoivakotiin tai asumisyksikköön liittyvä koronavirustartunta Laitilassa. Kaukolankodissa asukkaita on jo rokotettu koronavirusta vastaan. Ahokkaan mukaan kaikki, jotka ovat rokotteen halunneet, ovat sen saaneet.

Kaukolankodin asukkaiden omaisia kehotetaan ottamaan yhteyttä osaston hoitajiin, mikäli he ovat huolissaan läheisensä voinnista.

UUTISTA PÄIVITETTY 24.2. KELLO 19.37.

Kaukolankodin osastojen yhteystiedot

  • Johannatupa (dementiaosasto) 040-6577292
  • Louhela 040-6539456
  • Wäinölä 040-5893556
  • Ainola 040-6342241