Ei uusia ilmoituksia sisäilmasta – Lukion ja Varppeen koulun kellaritilojen remontin odotetaan valmistuvan lokakuun lopussa

0
Arkistokuva

Laitilan kaupunki ei ole saanut uusia ilmoituksia Varppeen koulun tai Laitilan lukion sisäilmasta. Vuoden alussa aloitettu koulujen kellaritilojen kunnostus on edennyt sovitun mukaisesti.

– Työmaa tulee aiheuttamaan häiriöitä koulutoiminnalle, mutta meteliä aiheuttavista rakennustoimenpiteistä pyritään sopimaan käyttäjien kanssa, jotta häiriöt olisivat mahdollisimman vähäisiä. Työmaa käyttää lukion takapihaa ja tarvittaessa koulun sisäpihaa työmaan varastointialueena, kaupunki tiedottaa.

Myös piipun saneeraus on meneillään toisen kerroksen tiloissa.

– Eteistilan piipunläpiviennin korjaustyöt jatkuvat 1. ja 2. kerroksessa. Läpiviennin palkkien ja pilarien rakentaminen sekä lattian aukon umpeen saattaminen ovat käynnissä. Rakennustöitä tehdään iltaisin ja viikonloppuisin, mutta myös tarvittaessa koulun aikana. Ylempiin kerroksiin siirrytään edellisen kerroksen valmistuttua.

Rakennusinsinööri Eva Nurmi on laatinut yhteenvedon talvella 2021 tehtävistä toimenpiteistä. Varppeen koulussa on muun muassa jatkettu tiivistyskorjauksia yläkoulun kolmannessa kerroksessa. Töitä on tehty pääsääntöisesti ilta- ja viikonlopputöinä. Tiivistystöiden onnistumista on seurattu merkkiainekokein korjaustöiden edetessä. Nurmen mukaan tiivistystyö on ollut onnistunutta, ainoastaan jalkalistojen tiivistäminen on edelleen kesken.

– Merkkiainekokeita jatketaan vielä, kunnes kaikki tiivistyskorjaukset on suoritettu.

Yläkoulun neljännessä kerroksessa on havaittu korkeita kuitupitoisuuksia, minkä vuoksi siellä on tehty enemmän siivoustöitä. Yläpohjatilassa on tehty perusteellinen tilojen tyhjennys ja siivous, jossa on pyritty saamaan kuitulähteet pois. Tilojen kuitupitoisuudet tarkistetaan uudestaan merkkiainekokeiden yhteydessä.

Kun luokkatilojen paine-eroja on pidemmällä aikavälillä seurattu, on huomattu, että osa luokista on alipaineisia.

– Tulosten perusteella päätettiin, että ilmanvaihdon säätöjä tehtiin hiihtolomaviikolla koko kiinteistöön. Ennen ilmanvaihdon säätötoimenpiteitä parannettiin ilman liikkumista luokkahuoneissa ilmanvaihdon kanavamuutoksilla.

Ilmanvaihtoa on parannettu ilmanvaihtoa ja tarvittaessa parannustoimenpiteitä tehdään myös muihin tiloihin kesäloman aikana.

Nyt tehtyjen korjaustoimenpiteiden jälkeen ilmanvaihtokoneet säädetään uudelleen. Myös ilmanvaihdon pitkäaikaisia paine-eroja seurataan, kun loput toimenpiteet ja nuohous kesällä on tehty.