Ensi viikolla Laitilassa rokotetaan yli 75-vuotiaita ja alle 70-vuotiaita riskiryhmäläisiä

6
Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Massarokotukset jatkuvat Laitilassa, vaikka koronarokotteiden saatavuus on heikkoa, kerrotaan Laitilan terveyskeskuksesta.

Ensi ja sitä seuraavalla viikolla Laitilassa rokotetaan yli 75-vuotiaita ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvia omaishoitajia sekä 16–70 vuotiaita riskiryhmäläisiä, joilla on vaikealle koronavirustaudille voimakkaasti altistava sairaus. Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.

Seuraavat rokotusajankohdat Laitilan monitoimihallissa ovat keskiviikkoina 10. maaliskuuta ja 17. maaliskuuta

– Rokotamme vain ajanvarauksella. Täytämme ajat ajanvarausjärjestyksessä, mutta huomioimme iän ja pyrimme jakamaan ajat ensin iäkkäämmille, terveyskeskuksesta kerrotaan.

Ajanvarausnumero on auki keskiviikkona 10. maaliskuuta kello 8–16.

– Ajanvarauslinjan ruuhkautuessa joudumme sulkemaan linjan ilmoitettua aikaisemmin. Mikäli olette jo jättäneet tietonne numeroon aikaisemmin, teidän ei tule soittaa ajavarausnumeroon uudelleen.

Rokotukseen saa tulla vain terveenä kasvomaski päässä. Paikalle tulee saapua mahdollisimman täsmällisesti, ja mukana tulee olla Kela-kortti. Rokotuksen jälkeen rokotetun vointia seurataan 15 minuutin ajan.

Ensimmäinen massarokotus järjestettiin Laitilassa viime keskiviikkona, jolloin rokotuksen sai viitisensataa henkilöä.

Terveyskeskuksen ohjeet koronarokotusajan varaamiseen Laitilassa

 •  Ajanvaraus tehdään soittamalla numeroon 02 85018307.
 • Jättäkää viestiin lyhyesti koko nimenne ja syntymäaikanne, niin lähetämme teille tekstiviestillä ajan rokotukseen.
 • Jos jätätte viestin lankapuhelimesta, soitamme teille takaisin.
 • Terveystietonne tarkistamme potilasasiakirjoista, niitä ei tarvitse jättää ääniviestiin.
 • Mikäli ette pysty tekemään ääniviestin antamia numerovalintoja lankapuhelimella, ääniviestin voi jättää myös ilman numerovalintaa nauhoitteen lopussa.

6 KOMMENTIT

 1. Siis onkohan tossa tullut joku virhe kun rokotukset on 10 maaliskuuta ja myös ajanvaraus samana päivänä.

 2. 83v. äitini on menossa 10.3. rokotukseen. Sain hänen tietonsa nauhalle 23.2., tekstiviesti tuli 2.3. ja nyt tuo aika on 10.3. eli tuskinpa on pelkoa että onnistuisi pääsemään nauhalle JA saamaan rokotusajan samalle päivälle.

 3. Ilmoitin edellisellä kerralla, kun sai soittaa, nimeni ja syntymäaikani. En päässyt edellisellä rokotuskerralla rokotukseen. Nytkään ei ole tullut mitään viestiä, jään miettimään, onko saneluni mennyt minnekään. Odotanko vaan?

  • Hei! Emme valitettavasti osaa lehdessä tähän ottaa kantaa. Mutta jos jollakin lukijalla on kokemuksia, niin voi vastata. Terveisin Iida Kauppi, Laitilan Sanomat

 4. Kuten tiedottessa todettiin:
  Mikäli olette jo jättäneet tietonne numeroon aikaisemmin, teidän ei tule soittaa ajavarausnumeroon uudelleen.

Kommenttien lisääminen on estetty.