Ilves kaatui kahdesti – Vielä pitää voittaa Ilves kolme kertaa

0
Laitilan Jyskeen naiset ovat lähellä SM-sarjapaikan saavuttamista. Valmentaja Marlena Kuusisto (kesk.) lähtee voittamaan Ilvestä pisteitä tehtailleiden Fanni Elon ja Teresa Tapanin kanssa. Arkistokuva: Ari Anteroinen

Ari Anteroinen

Laitilan Jyskeen ringettenaiset kohtasivat viikonloppuna Tampereen Ilveksen kahdesti.

Lauantaina naisten SM-karsintasarjan peli oli Tampereella ja sunnuntaina puolestaan Laitilassa. Kumpaisestakin Jyske nappasi voiton ja saavutti näin kotiedun nousukarsintapudotuspeleihin, joissa kohdataan, kuinkas ollakaan, Ilves. Lauantaina Jyske voitti luvuin 1–5 ja sunnuntaina 6–1.

Päävalmentaja Marlena Kuusisto totesi lauantain ottelusta, että alku oli hyvä.

– Saatiin kärkeen heti pari maalia ja peli rentoutui. Oltiin renkaallisena parempia kuin kaveri, ja saatiin laitettua paikoista sisälle. Kolmannessa erässä päästettiin hyvin luisteleva kaveri vähän peliin mukaan meidän hiukan jäähyillessä, mutta tästä sisuuntuneena tehtiin viimeisessä erässä parit tärkeät maalit, tiivisti Kuusisto.

Lauantaina pisteiden valossa tehokkaimpia olivat Teresa Tapani (3+2) ja Fanni Elo (1+3).

Sunnuntain kotipelissä näkyi selvästi panos, joka oli kotietu lauantaina starttaaviin nousuplayoffeihin.

– Saatiin heti pelin alkuun taas yksi maali, mutta hiukan omaa huolimattomuutta kaveri pääsi tasoihin nopeasti. Toisen erän alkuun tehtiin tärkeä johtomaali, joka säilyikin aina pelin loppuun asti, sillä olimme ainoa joukkue, mikä maaleja sen jälkeen pelissä teki, valmentaja Kuusisto avasi.

– Sunnuntain pelissä näkyi hyvä viisikkopelaamisemme, sillä puolustimme aina loppuun saakka ja vastustajaa ei helpolla hyökkäämään päästetty. Viimeisenä muurina oli veskarimme Maria Perkkola.

Sunnuntain tehonaisia olivat jälleen Fanni Elo (4+1) ja Teresa Tapani (1•4).

Ensimmäinen nousupeli on siis lauantaina Laitilassa.

Kuvio on selvä. Kolme voittoa Ilveksestä tietää SM-sarjapaikkaa kaudelle 2021–2022.