Jyskeellä ennätysmäärä Vakkaparhaita – Kaikkiaan palkituiksi tuli 23 urheilijaa

0
Kokoontumisrajoitusten takia Vakkaparhaat saivat pokaalinsa arkisesti seuroittain omissa tilaisuuksissa. Jyskeen palkitut Neela Ihanmäki, Noel Raiskinmäki, Sara Honkakangas, Elias Hyytiä, Valtteri Valtonen, Verna Vuorela, Maria Antola ja Joni Vainio-Kaila. Kuvasta puuttuu SM-maantiekävelyjen hopeamitalisti Venla Laiho.

Ilkka Simola

Vakka-Suomen yleisurheiluseurojen piirissä on jo neljä vuosikymmentä nimetty sarjoittain alueen parhaat urheilijat. Perinteistä alkuvuoden yhteistä palkitsemistilaisuutta ei nyt kokoontumisrajoitusten takia voitu järjestää mutta valitut urheilijat ansaitsevat yleisurheilun EM-hallikisamenestyksen nosteesssa tulla julkaistuiksi.

Kaikkiaan palkituiksi tuli 23 urheilijaa. Heistä peräti yhdeksän oli Jyskeen edustajia. Vaikkei seurojen vuosittain saamia pokaalimääriä olekaan erikseen dokumentoitu niin varttuneempi lajijääräkään ei muista yhden seuran saaneen samana vuonna moista, saatikka isompaa palkittujen määrää vuosikymmenten saatossa.

Jyskeestä Vakkaparhaina palkittiin Neela Ihanmäki (T10), Noel Raiskinmäki (P10), Sara Honkakangas (T11), Elias Hyytiä (P13), Valtteri Valtonen (P14), Verna Vuorela (T15), Maria Antola (N19), Venla Laiho (N) ja Joni Vainio-Kaila (M).

Naapuriseura Kalannin Vankasta valituiksi tulivat Nanna Kukkula (T13) ja Jussi Ankelo (T15).

Uudenkaupungin Kenttäkarhujen edustajille meni kuusi pokaalia, Nousiaisten Sudelle kaksi ja Maskun Katajalle sekä Mynämäen Iskulle kummallekin yksi.

Valintojen ykköskriteerinä oli kunkin sarjan korkeimman tason kilpailumenestys eli nuorimmilla pm-kisat. Tasavertaisessa tilanteessa huomioitiin myös valtakunnan tilastosijoitukset ja monipuolisuus. 14-sarjoista ylöspäin ratkaisevana oli SM-menestys.

Useimmissa sarjoissa kisa oli tiukkaa. Muun muassa Kalannin Vankan Otto Hiivolan keihään SM-kulta (M16) ei riittänyt valintaan Mynämäen Iskun Miika Lahtosen ottaessa kuulan ja kiekon (M17) tuplamestaruuden. Isä Aki Hiivola sentään valittiin Vuoden valmentajaksi.

Valinnat suoritti seurojen ehdotusten perusteella Vakka-Suomen yleisurheiluseurojen yhteistyökokous. Seurojenvälisiä Vakkamaljapisteitä ei viime kaudella laskettu koronaepidemian estäessä kevään maastokauden ja alkukesän rataviestien järjestämisen.