Kansanedustaja Matias Marttiselta kirjallinen kysymys ministeri Kiurulle: ”Laitilan Terveyskodin toiminnan jatkuminen on turvattava sote-uudistuksessa”

0
Laitilan Terveyskoti on tunnettu kuntoutuspalveluistaan. Arkistokuvassa Laitilan Terveyskodin entinen toimitusjohtaja Eero Kuisma juttelee rauhanturvaajatehtävissä vammautuneen kuntoutujan kanssa.

Raumalainen kansanedustaja Matias Marttinen (kok.) vaatii maan hallitusta turvaamaan Laitilan Terveyskodin toiminnan sote-uudistuksessa. Marttisen mukaan sote-uudistus jättää avoimeksi Terveyskodin kaltaisten toimijoiden tulevaisuuden. Marttinen on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) vastattavaksi.

– Laitilalaisille laadukkaita palveluita tuottavan Terveyskodin asema sote-uudistuksessa on jäämässä hyvin epäselväksi. Nyt huolena on, miten Terveyskodille käy uudistuksessa ja mahdollistaako uusi lainsäädäntö toiminnan jatkamisen. Ministerin on viipymättä selvennettävä asiaa, Marttinen sanoo.

Laitilassa noin 60 alan ammattilaista työllistävä yhtiö tuottaa laajasti kuntoutus-, hoiva- ja työterveyspalveluita. Laitilan kaupunki omistaa yhtiön yhdessä yksityisen Laitilan Vanhaintuki ry:n kanssa. Marttisen mukaan sote-uudistus voi pakottaa pilkkomaan yhtiön osiin.

– Uusi laki siirtäisi kaupungin omistamat osakkeet hyvinvointialueen haltuun. Yksityisen yhdistyksen omistuksia ei sentään voitane siirtää julkiseen omistukseen. Mitä tässä siis tulee tapahtumaan – odottaako yhtiötä pilkkominen osiin? Marttinen kysyy.

Marttinen pitää Laitilan Terveyskotia valitettavana esimerkkinä sote-uudistuksen aiheuttamista ongelmista.

– Ei sellaisia lainmuutoksia ole perusteltua tehdä, jotka heikentävät ihmisten palveluita, eivät paranna niitä. Hallitukselta tarvitaan nyt selkeät vastaukset ja ratkaisut siihen, miten Laitilan Terveyskodin kaltaisten toimijoiden toiminta turvataan, Marttinen toteaa.

Muokattu 11.3. kello 11.50: Korjattu virheellinen kuvateksti. Terveyskeskuksen kohdalle vaihdettiin Terveyskoti.