Kuraisia kakkuja, vesileikkejä ja värikkäitä haalareita – Lumisen helmikuun jälkeen koitti kurainen maaliskuu

0
Pähkinäpensaan päiväkodin kuralätäköillä on vilinää ja vilskettä. Sopivia leikkivälineitä etsitään lelulaatikosta. Lähes kaikki ämpärit ja lapiot ovat käytössä.

Helmikuu on hiihtokuu.
Maaliskuussa sulaa jää, jää, jää…

Näin lauletaan lastenlaulussa, ja tänä vuonna laulu pitää paikkaansa myös Laitilassa.

Pähkinäpensaan päiväkodin pihalla riittää vilskettä. Vesilätäköitä on ympäri päiväkodin pihaa, ja jokaisen ääressä ahertaa useampikin värikkäisiin kuravaatteisiin sonnustautunut lapsi.

3-vuotiaat Noel Raula ja Ilona Pohjalainen ammentavat lapioillaan kuraista vettä ämpäreihin leikkivälinelaatikon viereen syntyneestä lätäköstä.

– Tehdään ruokaa, Ilona kertoo uteliaalle toimittajalle.

– Tästä tulee hyvää. Siihen täytyy vain laittaa vähän mausteita, Noel lisää ja kaataa lapiollaan oletettavasti mausteita keitokseen.

Ilona paljastaa, että ämpäreissä valmistuu puuro.

Hukat-ryhmässä työskentelevä Jenna-Jasmin Koivusalo valvoo lasten ulkoilua. Hän on kiinnittänyt huomiota siihen, että kurahaalarit ovat yleistyneet lapsilla.

Perinteisempiä kurahousujakin näkee edelleen paljon, mutta varsinkin pienemmillä kurahaalareita näkee paljon.

– Lasten on helppo pukea ne itse, Koivusalo kertoo.

Kun päiväkodin pihalla katselee hetken ympärilleen, huomaa, että jokainen lätäkkö on miehitetty. Vesi valuu niin kurahaalareista kuin -housuistakin.

Armas Laiho , 4, istuu lätäkössä raidallisessa haalarissaan ja keltaisissa kumisaappaissaan. Tunnelman voisi tiivistää helposti kahteen sanaan: hauskaa ja märkää.

Koivusalo kertookin, että päiväkodin kuivauskaappi käy kuumana näillä keleillä.

Viime talvena kurakelit alkoivat syksyllä ja päättyivät keväällä. Tälle vuodelle osuneet talvikelit otettiin päiväkodissa ilolla vastaan. Koivusalo kertoo, että päiväkodin lapset ovat hiihtäneet, luistelleet ja laskeneet mäkeä.

Koivusalo allekirjoittaa sen minkä moni on tänä vuonna huokaissut.

Onneksi tuli edes kunnon talvi.

Lisää:

Tavanomaista kylmempi helmikuu päättyi lauhana