Laitilan ja Uudenkaupungin kaukolämpöverkkojen vuotoja etsitään helikopterilla– Lentoja tehdään auringonlaskun jälkeen

0
Laitilassa kuvattiin kaukolämpöverkkoa helikopterista käsin viimeksi vuonna 2017.

Laitilassa ja Uudessakaupungissa voi lähipäivinä kuulua helikopterin ääntä öiseen aikaan. Helikopteri kuvaa kaukolämpöverkkoa lämpökameralla etsien mahdollisia lämpövuotoja. Kuvaukset tehdään tällä viikolla.

Helikopterilentoja tehdään auringonlaskun jälkeen, jolloin liikennettä kaduilla on vähän, eikä auringonpaiste haittaa lämpökameran toimintaa. Laitilassa kaukolämpöverkkoa on noin 25 kilometriä ja Uudessakaupungissa 65 kilometriä.

Kaukolämpöverkon luotettava toiminta varsinkin talvella on tärkeää. VSV-Energia Oy ja Laitilan Lämpö seuraavat kaukolämpöverkoston kuntoa jatkuvasti ja tekevät kunnossapitosuunnitelmia vuosiksi eteenpäin. Helikopteria ja lämpökamerakuvausta käytetään tarpeen mukaan silloin kun verkoston vuotoja ei muulla tavoin ole löydetty.

– Helikopterilentojen avulla kartoitamme kaukolämpöverkon mahdollisia riskikohtia ja piileviä vuotopaikkoja. Parhaassa tapauksessa viat ja niiden aiheuttamat laajemmat seuraukset saadaan korjattua ennen kuin ne näkyvät asiakkaillemme, kertoo liiketoimintajohtaja Mika Salo.

VSV-Energia ja Laitilan Lämpö pahoittelevat helikopterilentojen aiheuttamaa meluhaittaa kaupunkilaisille.