Laitilan Winnovaan on lisätty koulutustarjontaa – Yhteishaussa yli 50 opiskelupaikkaa

0
Arkistokuva: Maria Suomi

Länsirannikon Koulutus Oy Winnova tarjoaa tänä keväänä opiskelupaikan yli tuhannelle hakijalle. Opiskelupaikoista yli 50 on Laitilassa.

Laitilassa koulutustarjontaa on lisätty aiemmasta. Laitilassa on tänä vuonna tarjonnassa turvallisuusalan, liiketoiminnan, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan, kone- ja tuotantotekniikan sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnot. Laitilassa on mahdollisuus myös Valma-opintoihin, joissa tutustutaan eri koulutusmahdollisuuksiin ja saadaan tukea ammatillisiin jatko-opintoihin hakeutumiseen. Muut perustutkinnot ovat yhteishaussa mukana, paitsi sosiaali- ja terveysalan perustutkinto löytyy jatkuvan haun tarjonnasta.

Laitilassa yksi pisimpään toimineista aloista on kone- ja tuotantotekniikkaa.

– Rauman yhteishaun tarjonnassa olevaan kone- ja tuotantotekniikan perustutkintokoulutukseen hyväksyttävien opiskelijoiden opetus voidaan suurelta osin Laitilassa, Winnovasta kerrotaan.

Lisäksi Winnovassa on täydennys- ja lyhytkoulutuksia, Elinkeino- liikenne – ja ympäristökeskuksen hankkimaa työvoimakoulutusta sekä yhteishankintakoulutusta. Laitilan koko tarjonta löytyy Winnovan verkkosivuilta.

Yhteishaku on käynnissä huhtikuun 7. päivään saakka. Valinnan tulokset julkaistaan 17. kesäkuuta.

Uudet opiskelijat aloittavat viime vuoden tapaan opintonsa viikon mittaisella orientaatiojaksolla kesä–heinäkuun vaihteessa. Orientaatioviikosta saimme hyvää palautetta ja sen tulokset olivat myönteisiä, joten orientaatioviikko on osana opintoja jatkossakin.

Yhteishaussa on peruskoulupohjaisten paikkojen lisäksi paikkoja yo-tutkinnon tai lukion suorittaneille. Aiemmin pohjakoulutukseksi riittänyt muu ammatillinen tutkinto ei oikeuta enää yhteishaussa hakemiseen.

Muokattu 8.3. kello 10.55: Tarkennettu, että yhteyshaun kautta aloittaville on Laitilassa tarjolla yli 50 opiskelupaikkaa. Laitilassa on näiden lisäksi myös täydennyskoulutusta ja lyhytkursseja. Lisäksi lisätty, että Laitilassa on laaja tarjonta kone- ja tuotantotekniikassa. Lisäksi Rauman yhteishaussa olevaan kone- ja tuontantotekniikan perustutkintokoulutukseen hyväksyttyjen opetus voidaan suurelta osin toteuttaa Laitilassa.