Laitilassa varaudutaan yläkoulun ja lukion etäopetukseen – Tarkennuksia liikkujien ja kirjastossa kävijöiden rajoituksiin

0
Arkistokuva

Laitilan kaupunki varautuu siihen, että lukio sekä yläkoulu siirtyvät etäopetukseen ensi maanantaista alkaen. Ennen lopullista päätöstä kaupunki odottaa aluehallintovirastolta ja koronakoordinaatioryhmältä tällä viikolla tulevia ohjeita.

Muuten tiistaina kokoontunut Laitilan koronajohtoryhmä muistuttaa jo annetuista kiristyneistä ohjeista eli kuuden hengen kokoontumisrajoituksista ja yli 12-vuotiaiden harrastustoiminnan keskeyttämisestä. Vuonna 2008 syntyneet ja sitä nuoremmat saavat harjoitella mahdollisimman vähin lähikontaktein.

Ottelu- ja kilpailutoiminta ei ole sallittua. Harjoituksiin saa osallistua ainoastaan terveenä.

Laitilan kaupunki linjasi, että ammattilaisurheilijoiden harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan.

– Noudatetaan äärimmäistä varovaisuutta. Vältetään kaikkia turhia kontakteja ja turhaa olemista harjoituspaikoilla. Käytetään koko ajan maskia tai visiiriä, paitsi urheilijat itse harjoittelun tai pelin aikana, kaupunki ohjeistaa.

Joukkueen tulee liikkua omana yhtenä ryhmänä. Harjoitteluun tai peliin saavat osallistua ainoastaan niihin oleellisesti kuuluvat henkilöt.

Aikuisille yksilöllinen liikunnan harrastaminen kuten kuntosaliharjoittelu sisätiloissa on sallittua ainoastaan täysin terveenä ja vähintään kahden metrin turvaetäisyydet huomioiden. Kädet pitää pestä liikuntatilaan tullessa ja sieltä lähdettäessä. Lisäksi liikuntalaitteiden kosketuspinnat on pyyhittävä aina laitteen käytön jälkeen.

Kasvomaskia tai visiiriä tulee käyttää yleisissä tiloissa ja pukuhuoneissa lukuun ottamatta suihku- ja saunatiloja.

– Maskia suositellaan käytettävän myös liikuntalaitteiden käytön aikana.

Laitilan uimahalli pysyy suljettuna, mutta ulkoliikuntapaikat ovat avoinna omatoimiselle liikunnanharrastamiselle.

Laitilan kirjastossa saa asioida samassa tilassa kerrallaan enintään kymmenen henkilöä. Asiakkaiden toivotaan asioivan kirjastossa ripeästi. Asiakaskoneet ovat käytettävissä ja lehtiä voi lukea, mutta kirjastosalin lukupaikat ovat poissa käytöstä.

– Kirjaston Monikko-salissa voidaan turvaväleistä ja hygieniasta huolehtien järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään kuusi henkilöä.