LVI Kuusisto Oy asettui Vihtorinkadulle – ”Teemme kaiken järjestelmällisesti, jotta pystymme kilpailemaan”

0
Raine Kuusisto ja Joonas Kuusisto seisovat LVI-liikkeen uusissa tiloissa.

Jussi Vaajasaari

Uusi vesijohtoliike on avattu Vihtorinkadulle. Toimitusjohtaja Raine Kuusisto on vuokrannut perustamalleen LVI Kuusisto Oy:lle noin 200 neliömetrin tilat entisestä Rantaperen tavaratalosta.

– Vuokraisäntä Markku Heinonen on remontoinut arvokkaan tavaratalon, mikä mahdollisti asettumisen keskeiselle kauppapaikalle, kiittelee Raine Kuusisto

Myymälän toiminnasta ja tuotevalikoimasta vastaa yrityksen myyntipäällikkö Joonas Kuusisto.

– Meillä on täällä myymälätilan lisäksi entiset rautakaupan aidatut ulkotilat ja paljon varastotilaa, kertoo Joonas Kuusisto kattavan tuotevalikoiman keskellä.

LVI Kuusisto Oy on ennen muuta urakoitsija, joka rakentaa vesijohdot, viemärit ja ilmastoinnin uudisrakennuksiin tai suorittaa linjasaneerauksia.

– Tavaran myyminen on meille ennen muuta kotitalouksien ja maatalouksien palvelua, huomauttaa Raine Kuusisto.

Kuusistojen yritys työllistää tällä hetkellä vakituisesti neljästä viiteen henkilöä. Yritys työllistää myös yhteistyökumppaneita.

– Me teemme kaiken järjestelmällisesti, jotta pystymme kilpailemaan. Yrityksen on tarkoitus kasvaa, sanoo Raine Kuusisto vakuuttavasti.

Kuusisto toteuttaa erilaisia lämmitysratkaisuja. Yritys asentaa niin ilma-vesi-lämpöpumput kuin öljypolttimot tai aurinkopaneelit.

– Me olemme kokonaisvaltainen LVI-alan ammattilainen, jolta löytyy ratkaisu kaikkiin pulmiin. Palvelemme aina pienimmistä hananvaihdoista kokonaisten kerrostalojen LVI-urakointeihin, määrittelee yrityskuvaa 23-vuotias Joonas Kuusisto.

Ilmastointihuolto kuuluu myös yrityksen toimintaan. Raine Kuusisto sanoo ilmastointilaitteita huollettavan ja ilmastointikanavia puhdistettavan aivan liian vähän tai ei ollenkaan.

– Kanavat pitäisi puhdistaa kahden kolmen vuoden välein, ja suodattimet pitäisi vaihtaa, muistuttaa Raine Kuusisto.

Kuusistolla on myös kamerat viemäreitten tutkimiseen, mutta yritys ei toistaiseksi saneeraa viemäreitä pinnoittamalla.

– Kannattaa pyytää ammattilainen tarkistamaan, onko putket kunnossa, ettei turhaan lähde korjaamaan, jos ei ole korjattavaa, neuvoo Raine Kuusisto.

Kuusistot lupaavat pitää myymälän avajaiset kahvitteluineen heti, kun rajoitukset hellittävät.