Mutkan kautta

0

Naantalin kaupunki on tänä keväänä etsiskellyt uutta kaupunginjohtajaa. Jouni Mutanen jättää isot saappaat täytettäväksi, siksi Naantalissa on käännetty kivet ja kannot, jotta kaupunkiin saadaan innovatiivinen ja energinen johtaja.

Lauri Kattelus aloitti Laitilassa kaupunginjohtajana viime syyskuussa. Mutanen ilmoitti eroaikeistaan marraskuussa. Kuten tiedämme, Kattelus ei aikonut hakea kaupunginjohtajaksi Naantaliin, vaikka kyse oli sentään hänen kotikaupungistaan. Kun Naantalista sitten kosiskeltiin, Kattelus antoi lopulta suostumuksensa kaupunginjohtajavalintaan.

Naantalin soidinmenot päättyivät Laitilan kannalta lopulta hyvin. Kattelus jää Laitilan kaupunginjohtajaksi ja nyt hänellä on myös työrauha, kun kotikaupungin vääntö on käyty. Naantalin johtajaruletti toi mutkan kautta brändin kohotusta myös Laitilalle. Kun isompi kaupunki kosiskelee meiltä kaupunginjohtajaa, kertoohan se, että Laitilassa on tehty hyvä rekrytointi.

Kattelus kertoo tässä lehdessä tuntojaan. Lehtijutun ulkopuolelle jäi, miten Kattelus pahoitteli tätä korona-aikaa. On haastavaa tutustua ihmisiin, kun kontaktit on jätettävä minimiin. Teamsit, puhelut ja sähköpostit eivät korvaa aitoja kohtaamisia. Kattelus sanoo odottavansa aikaa, kun pääsee tapaamaan ihmisiä.

Laitilalaiset varmasti odottavat tätä myös. Olemme saaneet nuoren kaupunginjohtajan, jolta voi odottaa paljon. Katteluksen ura käynnistyi eduskuntatalolla ja jatkui Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Kaupunki voi hyötyä hänen laajasta verkostostaan. Verkostoa tarvitaan esimerkiksi, kun Kasitien risteys pitäisi saada kehysriiheen ja syksyllä budjettiin. Kattelus odottaa asiassa tukea erityisesti ministeri Annika Saarikolta (kesk.) ja äitiyslomalta jo kesällä ministeriksi palaavalta Li Anderssonilta (vas.).

Teija Uitto