Osuuskauppa Keulalta haasteista huolimatta onnistunut vuosi

0
Osuuskauppa Keula aikoo tänä vuonna remontoida Laitilan liikekiinteistöä.

Osuuskauppa Keulan liikevaihto nousi viime vuonna 152,5 miljoonaan euroon, mikä on viime vuosien tasoa. Toimitusjohtaja Mika Marttila kertoo vuosikatsauksessa, että Keula selviytyi koronavuodesta hyvin.

Toimitusjohtajan mukaan ravintoloille isku on ollut valtava, mutta etätyöt ja kevään etäkoulu lisäsivät päivittäistavaroiden kysyntää marketeissa. Liikennepolttonesteiden myynti laski, koska ihmiset pysyivät kodeissaan.

Vaikka Keulan ravintoloita suljettiin viime keväänä, ei henkilöstöä lomautettu vaan siirrettiin market-työntekijöiksi. Samoin tällä viikolla alkaneen ravintolasulun aikana ravintolatyöntekijöitä työskentelee markettien puolella.

Keulan viime vuoden suuri ponnistus oli Rauman Prismakeskuksen laajennus. Investoinnit nousivatkin viime vuosien huippuun, yli 9 miljoonaan euroon. Suurien investointien takia Keulan tulos, 3,6 miljoonaa euroa, laski vuoteen 2019 verrattuna.

Laitilassa Keula sulki Laitilan Tupa -ravintolan, ja ravintolaliiketoiminta keskitettiin Hesburgeriin. Laitilan seurakunta ja Keula solmivat kesällä tilojen vuokrasopimuksen Keulan liikekiinteistöstä, ja kiinteistön vanhassa osassa tehtiin mittavia perusparannustöitä. Osuuskauppa Keulan Kannustajat -ohjelmassa tukea saa 15 seuraa, joista yksi on Laitilan Jyske.

Viime vuonna S-market Laitilasta palkittiin 10 vuotta palvelleet myyjät Maarit Mannila ja Katja Ylitalo. Laitilan Tuvasta palkittiin 10 vuotta työskennellyt ravintolatyöntekijä Jenna Perkkola.

Osuuskauppa Keulan toiminta-aluetta ovat Laitila, Pyhäranta, Rauma, Eura, Säkylä ja Eurajoki. Keulassa työskenteli viime vuoden viimeisenä päivänä 490 työntekijää.